Denk en Zet sluit af met winst.

Denk en Zet heeft de competitie in de landelijke ereklasse afgesloten met een duidelijke zege op CEMA/DVZ. In Geleen werd het 7-13 voor de Culemborgse dammers.

CEMA speelt normaal met enkele sterke Belgische spelers in het team, maar die waren verhinderd omdat gelijktijdig werd gestreden om het Belgisch kampioenschap. CEMA lukte het daardoor niet om met een compleet team uit te komen. Voor John van den Borst volgde daardoor een makkelijke middag, hij kreeg de punten cadeau (0-2).

Sven Winkel mocht het opnemen tegen Paul Nitsch, de sterkste Limburger. Het werd een spannende partij waarbij het evenwicht niet werd verbroken (1-3).

Alexander Bulatov speelde een fraaie theoretische partij tegen Brion Koullen. Bulatov wist met goed technisch spel de zwakheden in de stelling van zijn tegenstander bloot te leggen. Met een offer werd tot slot een combinatie ingeleid die beslissend was (1-5).

Tjeerd Harmsma had zijn handen vol aan oud wereldkampioene Olga Kamychleeva. Zo als het spel liep werd het een gelijkwaardige remise, maar Kamychleeva bleek wel de winst gemist te hebben (2-6).

Evgeni Watoetin had weinig moeste met invaller William Buskens (2-8).

De twee jongste spelers zaten tegen elkaar. In december wist Vlad Valiuk op het WK jeugd nog te winnen van Jitse Slump. Dit keer werd het remise (3-9).

Pim Meurs speelde een sterke technische partij tegen Pierre Lacroix. Meurs wist enkele kleine zwakten in de stelling van Lacroix goed uit te buiten en zo de partij naar zijn hand te zetten (3-11).

CEMA deed nog iets terug. Thijs Vreugdenhil speelde een grillige partij tegen Martijn van Gortel. Omdat Vreugdenhil op het juiste moment niet de schijven wist te herschikken verloor hij de greep op de partij (5-11).

Dik de Voogd probeerde het met een omsingeling tegen Ibrahim Adiatu. Deze reageerde echter rustig en adequaat, waardoor het een terechte remise werd (6-12).

Björn Winkel dicteerde het spel tegen Frans Goossens vanaf de opening. Maar dit bleek niet genoeg voor de winst (7-13).

Met een tevreden gevoel kan Denk en Zet terugkijken op een seizoen dat werd afgesloten met een goede vijfde plaats. Het vertrek van Jeroen van den Akker naar de USA werd goed opgevangen door de jonge Vlad Valiuk. Omdat alle spelers hebben aangegeven komend seizoen ook voor Denk en Zet uit te komen kan er nu al rustig worden begonnen aan de voorbereidingen.