damvereniging Denk en Zet Culemborg

12-03-2016: Denk en Zet 2 promoveert naar 1ste klasse !!

Na een spannende wedstrijd heeft Denk en Zet 2 promotie naar de 1ste klasse afgedwongen door een 12-8 overwinning tegen Oosterveen.

Henk Stoop kreeg al snel een flankaanval tegen, en kon met geduldig spel een voordelige positie bereiken. Middels een damcombinatie kon hij dit verzilveren(0-2).
Albert Middelkoop bereikte uiteindelijk een klassieke stand met een wederzijdse kerkhofaanval. Deze spannende stand bleek voordelig te zijn voor Albert. Met tactisch spel won hij het eindspel (0-4).
Jan Riesthuis had een taaie tegenstander tegenover zich, en kon in een klassieke partij niet door de verdediging van de tegenstander heen komen. Remise was het logische resultaat (1-5).
Thijs Vreugdenhil speelde een spannende partij, waarin hij een centrumaanval nam tegenover een flankaanval van zijn tegenstander. Ondanks een spannende stand werd het evenwicht niet verbroken en al na 40 zetten kon de vrede worden getekend (2-6).
De speciaal voor deze wedstrijd uit Frankrijk teruggekomen (waarvoor ontzettend bedankt Ebbo) Ebbo de Jong had een van de sterkere tegenstanders. Ebbo speelde echter een taaie partij, en speelde een goede remise waarmee hij tevens een blauwe uitslag scoorde (3-7).

Simon Harmsma mocht vandaag invallen, en dit deed hij erg goed. Hij speelde een goede, spannende partij. Toen zijn tegenstander Simon's remiseaanbod afsloeg, werd dit door Simon keihard afgestraft door een kleine combinatie. Hiermee won Simon zijn partij, en heeft hij een hele mooie blauwe uitslag gescoord (3-9).
Peter Kers speelde een rustige, klassieke partij tegen een sterke tegenspeler. In een prima stand overzag Peter een geforceerde schijfwinst en dit was uiteindelijk fataal (5-9). Robert-Jan van den Akker had een taaie tegenstander, desondanks kon hij onderweg wat kleine voordeeltjes behalen. Ondanks secuur spel bleek dit in het eindspel echter niet voldoende te zijn voor de winst (6-10).

Krijn van Drie kwam na een slechte opening in het middenspel nog terug tot een goede stand. In een partij die vervolgens wisselende kansen had, leek Krijn voordeel te hebben. Desondanks werd het remise, waarmee Krijn wel het beslissende punt binnenhaalde (7-11).
Ed speelde een sterke partij tegen de sterkste van de tegenstanders. Ed verzamelde veel tempovoordeel, maar dit bleken er helaas net niet genoeg te zijn, waardoor het nog net remise werd (8-12).
28-02-2016:
Nacompetitie Denk en Zet 2

Denk en Zet 2 mag onverwacht op 12 maart nog een gooi doen naar een plaats in de landelijke 1e klasse. De Culemborgers waren in de laatste ronde vrij, maar zagen concurrent CTD 2 uit Arnhem met 9-11 verliezen van Eureka Hoensbroek. Hierdoor eindigde Denk en Zet 2 als 2e en mogen ze het op 12 maart in Gramsbergen opnemen tegen Oosterveen. De winnaar van die wedstrijd speelt volgend seizoen in de 1e klasse.
Een opmerkelijke rol bij deze ontwikkeling speelde John van den Borst, 1e tiental speler van Denk en Zet. Deze wist zijn broer Jaques te bewegen om na ruim vijf jaar weer plaats te nemen achter het dambord. Jaques was al die tijd wel lid gebleven van Eureka en was dus speelgerechtigd. Zijn winstpartij was precies wat nodig was om de wedstrijd in het voordeel van Eureka te beslissen.


14-02-2016: Denk en Zet 2 simpel langs VBI reserves.

Terwijl in dezelfde zaal de topteams van Denk en Zet en VBI elkaar het leven zuur maakten had Denk en Zet 2 geen moeite met de reserves van VBI. Tegenover slechts één nederlaag wist Denk en Zet liefst zes overwinningen te produceren. Samen met drie remises kwam zo de 5-15 eindstand op het bord. Winst aan Culemborgse kant was er voor Thijs Vreugdenhil, Albert Middelkoop, Henk Stoop, Ebbo de Jong, Krijn van Drie en Bram Verhoef. Denk en Zet 2 is de laatste ronde vrij en eindigt zeer waarschijnlijk op de 3e plaats in de 2e klasse. Alleen als concurrent CTD Arnhem 2 mocht verliezen dan kan Denk en Zet nog naar de 2e plaats klimmen met recht op deelname aan de nacompetitie.

 

30-01-2016: Denk en Zet 2 te sterk voor D'Amateurs

Denk en Zet 2 won in een spannende topper met 12-8 van D'Amateurs. Hierdoor blijven de Culemborgers bovenin meedoen, en is er nog altijd een kleine kans op promotie.
Als eerste was Henk Ruesink vandaag klaar. In een klassieke stand pakte Henk enkele voordeeltjes, dit kon hij uiteindelijk verzilveren met een fraaie damcombinatie(2-0). 
Ebbo de Jong ging vroeg in de partij naar het zogenoemde kerkhofveld toe, en dit leek de opmaat te zijn voor een spannende partij, maar na wat geruil over en weer werd de vrede snel getekend(3-1). 
Albert Middelkoop kwam een schijf voor toen zijn tegenstander een Ghestem-doorstoot niet juist beantwoordde. Hierna speelde Albert dit sterk uit, en dit leverde hem een mooie blauwe overwinning op(5-1). 
Ed Kok ging in een interessante stelling de fout in, maar kon vervolgens ondanks positioneel nadeel nog wel een punt redden(6-2). 
Jan Riesthuis had een spannende partij, met een opgedrongen randschijf van zijn tegenstander, maar het evenwicht werd nergens echt verbroken(7-3).
Thijs Vreugdenhil kon zijn tegenstander steeds meer naar de rand drukken en verkreeg zo een sterk centrum, dit voordeel werd optimaal uitgebuit(9-3). 
Robert-Jan van den Akker speelde een aanvallende partij, en bereikte ook een gewonnen stelling. Helaas trapte onze voorzitter nog in een remisecombinatie(10-4). 
Henk Stoop speelde lang een spannende, gelijkwaardige partij, maar in een dunne stand liep Henk toch nog vast en moest hij toch nog schijven offeren, vervolgens kon de handdoek vrij snel in de ring worden gegooid(10-6). 
Peter Kers speelde een prima partij, waarin hij uiteindelijk wel wat nadeel kreeg. In het eindspel kon Peter echter de smalle weg naar de veilige remisehaven vinden (11-7). 
Kumar Mangal speelde een spannende partij, met kansen voor beide spelers. Na wat vereenvoudigingen in een gecompliceerde stand, was remise het logische
resultaat waarmee er een verdiende 12-8 overwinning op het scorebord kwam te staan.

16-01-2016: Denk en Zet 2 op stoom in Gorinchem

Denk en Zet 2 had in Gorinchem weinig moeite met Rivierendammers 2. Het werd 5-15 voor de Culemborgers. De langste partij kwam op naam van de 10-jarige Simon Harmsma die na 4 uur en 37 minuten zijn partij wist te winnen.


19-12-2015: Denk en Zet 2 wint nipt van Limburg CT

Denk en Zet 2 heeft met enig geluk gewonnen van Limburg CT uit Maastricht. De Culemborgers waren danig verzwakt, met 2 10-jarigen in de gelederen als invallers. Ondanks dat beiden verloren trok Denk en Zet met 11-9 aan het langste eind.


12-12-2015: Zwaar verlies Denk en Zet 2

Denk en Zet 2 heeft in Hoensbroek geheel onverwacht een zware 13-7 nederlaag geleden tegen Eureka. Liefst zes spelers verloren van een op papier zwakkere tegenstander. De drie overwinningen en één remise waren onvoldoende om dit te compenseren.


28-11-2015: Denk en Zet 2 gelijk op tegen CTD 2.

Gelijktijdig met de grote broers in de ereklasse speelden ook de tweede teams van Denk en Zet en CTD tegen elkaar. Na een spannende strijd met wisselende kansen werd het hier 10-10. Jan Riesthuis en Krijn van Drie waren aan Culemborgse kant goed voor twee winstpartijen.


21-10-2015: Denk en Zet 2 klopt WSDV Heteren
Denk en Zet 2 was met 14-6 de duidelijke winnaar in de wedstrijd tegen WSDV Heteren. Albert Middelkoop en Peter Kers verloren, maar daar stonden winstpartijen van Henk Stoop, Henk Ruesink, Ed Kok, Jan Riesthuis, Ebbo de Jong en Simon Harmsma tegenover. Kumar Mangal en Alijn Kuijer speelden remise.

02-10-2015: Denk en Zet 2 verliest van EAD Asten
Denk en Zet 2 kreeg wel kansen tegen topfavoriet EAD Asten, maar die werden onvoldoende benut. Daardoor kwam er een geflatteerde 14-6 nederlaag voor de Culemborgers op het scorebord. Henk Ruesink en Robert-Jan van den Akker wonnen wel, maar daar stonden zes nederlagen tegenover. Remise was er voor Krijn van Drie en Albert Middelkoop.

 

 19-09-2015: Denk en Zet 2 wint van Lent 2
Denk en Zet 2 is de competitie in de landelijke 2e klasse begonnen met een duidelijk 13-7 overwinning op Lent 2. Aan Culemborgse kant wonnen Peter Kers, Ebbo de Jong en Thijs Vreugdenhil. De overige zeven partijen eindigden in remise, waarbij meerdere Culemborgers de kans op een overwinning lieten lopen.