Jitse, Wouter en Tom naar NK junioren

De in Culemborg gespeelde halve finale van het NK junioren was na vier van de vijf ronden al beslist. Jitse Slump tonde zich heer en meester, terwijl Wouter Morsink en Tom Knapen de 2e en 3e plaats opeisten. Het verschil tussen de ze spelers was groot.

Jitse moest alleen in de slotronde een punt afstaan aan Wouter en eindigde zo met drie punten voorsprong op de achtervolgers. Wouter en Tom eindigden beide op zes punten, de barrage om de tweede prijs werd met 4-2 gewonnen door Wouter.

Weer drie punten achter dit duo eindigden Mariska Veer, Thijs Vreugdenhil en Albert Middelkoop op de gedeelde vierde plaats.

Darja Koullen alleen op kop bij halve finale NK pupillen

Darja Koullen (Heerlen) liet met sterk spel er geen twijfel over bestaan wie de beste deelnemer is in de in Culemborg gespeelde halve finale van het NK pupillen. Darja won alle vier haar partijen met overmacht en gaat met een gerust hart naar de tweede speeldag op 4 april. Sarah Hanhart (Laren, Gld) volgt met één punt achterstand op de tweede plaats en weer één punt daar achter staan Jan Kornilov (Geldrop) en Luc de Kruijff (Alblasserdam). Op vijf punten volgt een peloton van 7 spelers, waaronder de Culemborgers Alijn Kuijer Simon Harmsma. De vijf spelers die na 7 ronden op kop staan plaatsen zich voor de finale van het NK.