Simon Harmsma naar NK pupillen

Simon Harmsma heeft zich geplaatst voor de finale van het NK dammen voor pupillen. In de door Denk en Zet georganiseerde halve finale eindigde Simon als 3e, ruim genoeg voor een finaleplaats.

Op drie plaatsen in Nederland streden in totaal 72 kinderen 2 zaterdagen om de begeerde tickets voor de nationale finale. Ook in de mooie zaal van PW Consulting in Culemborg was het beide dagen spannend. Van de 24 deelnemer waren er twaalf die in de finale niet zouden misstaan. Alleen de bovenste vijf zouden zich voor de finale plaatsen en dat leverde dus veel strijd op. Na de eerste speeldag stond Simon slechts negende. Met twee goede overwinningen en een remise tegen toernooiwinnares Darja Koullen (Heerlen) zette hij op dag twee een mooie eindsprint in. Tweede werd Jan Kornilov (Geldrop) en de twee laatste finaletickets gingen naar Tom Rinner (Doetinchem) en Thomas Mouthaan (Oud Alblas).

De bijna 10-jarige Simon mag nu van 4 t/m 9 de strijd aan gaan met de overige finalisten. Voor hem een uitgelezen kans om zich voor te bereiden op de finale die er voor hem echt toe doet, het NK welpen op 16 mei in Hoogeveen.

Van de drie overige Culemborgers in de halve finale eindigden Alijn Kuijer (11e) en Mees Helmond (13e) keurig in de middenmoot. Gregory de Vries eindigde in de achterhoede.