Denk en Zet wint van VBI Huissen

Denk en Zet heeft in de 2e ronde van de bekercompetitie met ruime cijfers gewonnen van VBI. In Huissen werd het 1-7. VBI kwam duidelijk niet in haar sterkste opstelling en dat is in de eindstand goed te zien.

Ed Kok was als eerste uit. Tegen Remco Vredenberg kwam er een partij met wisselende kansen op het bord, met remise als terechte uitslag (1-1).

Henk Ruesink zette een goede partij op tegen Rob Schrooten. Ondanks dat Ruesink op papier de zwakkere speler is toonde hij zich de betere rekenaar in een laat klassieke stand. Schrooten liep helemaal vast en kon opgeven (1-3).

Tjeerd Harmsma had in Jan van Loenen de sterkste Huissense opponent. Met sterk centrumspel kreeg Harmsma voordeel op het bord, maar vooral op de klok. Van Loenen kwam twee keer in vliegende tijdnood en dat was te veel (1-5).

Het duurde lang voordat Pim Meurs iets wist te bereiken tegen de stug verdedigende Arno Arends. Pas in het late middenspel kon Meurs met een flankcentrumaanval de stand naar zijn hand zetten en zo de eindstand op 1-7 brengen.