damvereniging Denk en Zet Culemborg

05-03-2017: Denk en Zet 2 handhaaft zich in 1e klasse

De dammers van het 2e team van Denk en Zet hebben zich weten te handhaven in de landelijke 1e klasse. De beslissingswedstrijd tegen het Drentse Hijken DTC 3 werd overtuigend met 13-7 gewonnen.

Ed Kok zette in een flankpartij de toon tegen Hans van der Laan. Al na 15 zetten ging Van der Laan in de fout en kon Kok combineren naar een winnende dam (2-0).
Jan Riesthuis probeerde wel spanningen op het bord te creŽren, maar tegenstander Jacco Keizer ruilde consequent naar remise (3-1).
Krijn van Drie en tegenstander Leo Meloni speelden een wederzijdse flankaanval. Dit ging gelijk op totdat Meloni kon doorbreken naar dam. Van Drie kwam in een verloren positie, maar toverde met een goede geplaatst offer toch een remise op het bord (4-2).

Denk en Zet voorzitter Robert-Jan van den Akker plaatste in het middenspel een centrumaanval tegen Jan Ziengs. De voorpost ontregelde het spel van Ziengs dusdanig dat deze geheel vastliep (6-2).
Henk Stoop en Kor de Groot speelden een onorthodoxe partij, Stoop kreeg wel voordeel, maar onvoldoende voor de winst (7-3).
Benjamin Simon Harmsma kreeg in het eindspel wel een schijf voorsprong tegen Wim Koopman, maar meer dan een puntendeling zat er niet in (8-4).

Albert Middelkoop speelde vanuit de opening een flankaanval tegen Henk Pruim. Middelkoop hield dit met secuur spel op het bord en won zo verdiend (10-4).
Het beslissende punt kwam op naam van Thijs Vreugdenhil die de spanning op het bord ver op voerde met een Molimard-uitval. Tegenstander Rob Knevel speelde
het goed tegen en nam het heft in handen. Het lastige eindspel werd door Vreugdenhil netjes naar remise gespeeld, waardoor de teamwinst binnen was (11-5).

Kopman Henk Ruesink verspeelde in de slotpartij van dit seizoen zijn ongeslagen status. Harry de Groot speelde het klassiek goed tegen en kreeg een schijf meer in het eindspel. Ruesink overzag daarin de remisevarianten (11-7). Overigens bleef Ruesink met 12 punten uit 10 partijen wel topscoorder van het team.
Het slot was voor Ebbo de Jong die met omsingelende bewegingen de centrumaanval van tegenstander Gerhard Dunning onder vuur nam. De Jong was sneller op dam en dat bleek voldoende voor de winst (13-7).

De dammers kunnen zich nu vol storten op de individuele wedstrijden. Half september start de nieuwe competitie.

 

18-02-2017: Denk en Zet 2 moet beslissingswedstrijd spelen
Denk en Zet 2 is er niet in geslaagd om het 1e team van De Kroonschijf DEZ uit Bleskensgraaf beentje te lichten. Met 7 remises en 3 nederlagen werd het 7-13. De Culemborgers zijn daardoor als 10e geŽindigd in de 1e klasse C. Op 4 maart speelt dit team een promotie/degradatie wedstrijd tegen Hijken DTC 3 dat als 3e eindigde in de 2e klasse B. Plaats van handeling zal de fraaie speelzaal bij PW Consulting zijn.

04-02-2017: Denk en Zet 2 gelijk tegen De Kroonschijf 2
Denk en Zet 2 heeft in Bleskensgraaf na een spannende wedstrijd een gelijkspel behaald tegen De Kroonschijf 2. De Culemborgers lijken zo directe degradatie te ontlopen en spelen waarschijnlijk nacompetitie.

Na nederlagen van Henk Stoop en Albert Middelkoop brachten krijn van Drie en Thijs Vreugdenhil beide partijen weer op gelijke hoogte. Ed Kok, Jan Riesthuis, Henk Ruesink, Robert-Jan van den Akker, Ebbo de Jong en Simon Harmsma hadden allen voordeel, maar konden de winst niet vinden.

27-11-2016: Denk en Zet 2 en DUO 2 in evenwicht

Denk en Zet 2 heeft verrassend een punt gepakt tegen het op papier veel sterkere DUO 2 uit Doetinchem. Tegenover de nederlaag van Peter Kers stond een mooie overwinning van kopman Henk Ruesink. De overige acht partijen eindigden in een gelijkspel. Vooral Simon Harmsma, Ebbo de Jong en Alijn Kuijer leverden daarmee een prima prestatie tegen veel sterkere tegenstanders.

 

15-10-2016: Denk en Zet 2 verliest opnieuw

Denk en Zet 2 heeft ook haar derde wedstrijd in de 1e klasse verloren. Het gepromoveerde team kwam met 12-8 te kort tegen de reserves van DES Lunteren. Winst was er voor Thijs Vreugdenhil. Henk Stoop, Henk Ruesink, Simon Harmsma, Albert Middelkoop, Kumar Mangal en Ebbo de Jong speelden remise.

 

02-10-2016: Denk en Zet 2 ook kansloos tegen DC Nijmegen

Denk en Zet 2 had tegen DC Nijmegen een zware middag en ging met 6-14 kopje onder. Ebbo de Jong redde met een combinatieve overwinning de Culemborgse eer. Remise was er voor Ed Kok, Henk Ruesink, Thijs Vreugdenhil en Simon Harmsma.

17-09-2016: Denk en Zet 2 kansloos tegen Raes Maastricht
Denk en Zet 2, dat via de nacompetitie is gepromoveerd naar de 1e klasse, begon met een 13-7 nederlaag in Maastricht. De Culemborgers bleven op de bovenste zes borden ongeslagen, maar scoorden verder geen punt meer. Henk Ruesink mocht als enige van het tiental met twee punten naar huis. Remise was er voor Ed Kok, Henk Stoop, Thijs Vreugdenhil, Jan Riesthuis en Albert Middelkoop.