damvereniging Denk en Zet Culemborg

01-02-2020: Derde ronde Derde Klasse – jeugdviertallen

Zaterdag 1 februari stond al weer de derde ronde van deze Derde Klasse op het programma. Vandaag kwamen bezoekers helemaal uit Rotterdam. Voor het eerst deed er ook een volwassen dame mee, maar dit maakte het alleen maar extra spannend. Ook vandaag hadden we er weer zin in en werd het een leuke en gezellige dag. Uiteindelijk wisten we zelfs met 28-4 te winnen en zijn we heel goed op dreef om kampioen te worden in deze klasse. Door een tactische opstelling en wat geluk in de eerste ronde werd er met 8-0 gewonnen. De tweede ronde was minstens net zo spannend en was weer bijna 8-0, maar uiteindelijk werd het 6-2. De derde ronde werd het 7-1 en de laatste ronde ook. Uiteindelijk betekende dit weer 28 bordpunten erbij en een leuke ervaring rijker. Vooralsnog staan we in punten gelijk met SNA, tegen wie we de laatste ronde moeten, wat een spannende dag zal dat gaan worden! Eerst 15 februari nog tegen Haarlem aantreden, wij hebben er weer zin in!

De uitslagen zijn terug te zien en te volgen via https://toernooibase.kndb.nl/, klik dan op ‘Toernooien, Nederland, Derde Klasse en nógmaals links op Derde Klasse’. Vervolgens kunnen de uitslagen per ronde bekeken worden.

18-01-2020: Tweede ronde Derde Klasse – jeugdviertallen 

Zaterdag 18 januari 2020 gingen we met vier leden van de Culemborgse damvereniging Denk en Zet helemaal naar Ijmuiden. Op het programma stond een viertal van Ijmuiden. Het was een hele gezellige autorit en we waren goed voorbereid. Onder leiding van Robert-Jan van den Akker zijn we als team al enige weken bezig met de voorbereidingen op dit toernooi en ook vandaag wierp dit zijn vruchten af. De eerste ronde werd met 6-2 gewonnen, de tweede ronde met 7-1, de derde ronde werd het weer 6-2 en de laatste ronde werd het 8-0. Deze dag was hartstikke gezellig, de tegenstanders waren ook leuk en deden goed hun best. Uiteindelijk wist zelfs Guyano de Vries drie punten te halen en hier waren we allemaal erg trots op. De manier waarop ieder zijn best deed was mooi om te zien, we zijn als vereniging heel blij met dit nieuwe initiatief/deze nieuwe jeugdcompetitie en hopen dat dit in de toekomst alleen nog maar groter wordt.
De uitslagen zijn terug te zien en te volgen via https://toernooibase.kndb.nl/, klik dan op ‘Toernooien, Nederland, Derde Klasse en nógmaals links op Derde Klasse’. Vervolgens kunnen de uitslagen per ronde bekeken worden.

04-01-2020: Eerste ronde Derde Klasse – jeugdviertallen

Voor veel mensen wellicht onbekend. Op zaterdag 4 januari 2020 zijn wij gestart met een aantal andere teams met deelname aan ‘De Derde Klasse’. Hierbij spelen jeugdviertallen tegen elkaar een eigen competitie, waarbij ze tegen iedereen van de andere teams spelen, dus vier potjes op één dag!
Vandaag was de eerste wedstrijddag, o wat was dat spannend!
We moesten thuis, tegen een team uit Den Haag. De eerste ronde verloren we met 6-2. Oef, dat was weer even wennen, wedstrijden dammen. De tweede ronde was iedereen op scherp gezet en wonnen we gelijk met 6-2, evenals de derde ronde, ook 6-2. De laatste ronde werd het 4-4, waardoor wij uiteindelijk de dag eindigden met 18 bordpunten en de tegenstander met 14 bordpunten. Aan het einde van de competitie tellen enkel het aantal bordpunten, niet de wedstrijdpunten. Het was echt een enorm spannende en leuke dag en zowel de bezoekers als onze eigen jeugd hadden het naar hun zin. De uitslagen zijn terug te zien en te volgen via https://toernooibase.kndb.nl/, klik dan op ‘Toernooien, Nederland, Derde Klasse en nógmaals links op Derde Klasse’. Vervolgens kunnen de uitslagen per ronde bekeken worden. Ook staan de verslagen en foto’s op https://www.facebook.com/DeZCulemborg/.

De stand van de eerste foto komt uit een partij van Gregory. Gregory speelde met zwart 13-18 na een goede zetcontrole en iedere zet van wit was fataal!