Eerste ronde Derde Klasse – jeugdviertallen

Voor veel mensen wellicht onbekend. Op zaterdag 4 januari 2020 zijn wij gestart met een aantal andere teams met deelname aan ‘De Derde Klasse’. Hierbij spelen jeugdviertallen tegen elkaar een eigen competitie, waarbij ze tegen iedereen van de andere teams spelen, dus vier potjes op één dag!

Vandaag was de eerste wedstrijddag, o wat was dat spannend!

We moesten thuis, tegen een team uit Den Haag. De eerste ronde verloren we met 6-2. Oef, dat was weer even wennen, wedstrijden dammen. De tweede ronde was iedereen op scherp gezet en wonnen we gelijk met 6-2, evenals de derde ronde, ook 6-2. De laatste ronde werd het 4-4, waardoor wij uiteindelijk de dag eindigden met 18 bordpunten en de tegenstander met 14 bordpunten. Aan het einde van de competitie tellen enkel het aantal bordpunten, niet de wedstrijdpunten. Het was echt een enorm spannende en leuke dag en zowel de bezoekers als onze eigen jeugd hadden het naar hun zin. De uitslagen zijn terug te zien en te volgen via https://toernooibase.kndb.nl/, klik dan op ‘Toernooien, Nederland, Derde Klasse en nógmaals links op Derde Klasse’. Vervolgens kunnen de uitslagen per ronde bekeken worden. Ook staan de verslagen en foto’s op https://www.facebook.com/DeZCulemborg/.

De stand van de eerste foto komt uit een partij van Gregory. Gregory speelde met zwart 13-18 na een goede zetcontrole en iedere zet van wit was fataal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.