10e keer Open NK dammen voor benjamins in Culemborg: Een groot succes!!

 Afgelopen zaterdag, op 18 mei, werd in Culemborg voor de 10e keer op een rij het Open NK dammen voor benjamins georganiseerd. Ondanks allerlei veranderingen binnen de club Denk en Zet Culemborg is de organisatie er in geslaagd om, samen met een aantal bevlogen vrijwilligers, deze dag tot een groot succes te maken. Er deden dit jaar 16 kinderen mee aan dit toernooi, die allen niet ouder waren dan acht jaar. Ieder hebben ze acht wedstrijden gespeeld, waarna Alexey Isupov het beste bleek bij de jongens en Fien Lenderink het beste bij de meisjes. De Culemborgse deelnemer Borre Beukema eindigde in de middenmoot met acht punten uit acht wedstrijden.
Het toernooi was gedurende de hele dag goed online te volgen via Toernooibase, www.jeugddammen.com (rechtsboven stond een link naar de uitslagen) en via www.denkenzet.nl, de website van damvereniging Denk en Zet Culemborg. Alle ouders, begeleiders, kinderen en belangstellenden hebben, zo leek het, een leuke dag gehad. De dag werd afgesloten door een prijzenuitreiking van de officieuze coördinator jeugdzaken van de KNDB, Manuela Flüggen, die gedurende deze dag ook de hele dag vrijwilliger was.
Het plan is om komend jaar eerder te beginnen met de voorbereidingen en om te proberen uit het hele land nog meer kinderen mee te laten doen aan dit toernooi, door overal in Nederland te proberen reclame te laten maken op scholen door jeugdleiders, ouders en vrijwilligers.
In de tussentijd kan iedereen online wedstrijden tegen elkaar spelen op www.damz.nl. De felgekleurde, vrolijke bordjes die verwijzen naar deze website werden dit jaar voor de 2e keer gebruikt bij het NK Benjamins, dit is ondertussen een mooie traditie aan het worden.
Wij hopen dat u allen genoten heeft en dat u, bijvoorbeeld door de mooie foto’s en herinneringen terugkijkt op een leuke dag. Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar inzet..

Robert-Jan van den Akker,
toernooiorganisator en voorzitter van Denk en Zet Culemborg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.