5e plaats Simon Harmsma bij Europees kampioenschap voor pupillen

In de verre stad Pinsk, in het zuiden van Wit-Rusland, is de afgelopen week gestreden voor de Europese titels jeugddammen. De Culemborger Simon Harmsma is bij de pupillen op een gedeelde vijfde plaats geëindigd, een prachtige prestatie. De hele week deed hij mee bovenin het klassement.
Na een remise in de openingsronde tegen de Wit-Rus Stsiapan Dereshenka, won Simon in goede stijl achtereenvolgens van David Mezo (Hongarije), Kacpas Was (Polen) en Robert Antoi (Estland).
In de vijfde ronde ging Simon fel ten aanval tegen de gedoodverfde favoriet Nikita Volkov uit Rusland, maar helaas maakte een combinatie van de Rus een vroegtijdig einde aan de partij. Na een goede herstel remise tegen Tamerlan Akhmerov (Rusland), kwam er weer een prima combinatieve winst, dit keer vanuit de Keller-opening tegen Bogdan Rukin (Oekraïne).
De spannende laatste twee ronden moest Simon aantreden tegen de twee andere Nederlandse kanshebbers, eerst remise tegen de Nederlandse Kampioen Emre Hageman en in de laatste ronde verlies tegen Machiel Weistra die hiermee de tweede plaats veroverde in het eindklassement.
Een geweldig toernooi van de jeugdspeler van Denk en Zet Culemborg die nog een paar dagen in Pinsk blijft om het EK Rapid (maandag) en het EK Blitz (dinsdag) te spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.