Alexei Ovsyanko en Alyne Goerres Nederlands Kampioen

Alexei Ovsyanko en Alyne Goerres zijn in de raadszaal van het Culemborgs stadhuis Open Nederlands Kampioen dammen bij de Benjamins geworden.

Alexei van Brainsport Eindhoven was bij de jongens een klasse apart. Hij won al zijn 9 wedstrijden en bleef clubgenoot Alex Poliakov drie punten voor. Twee punten achter Alex veroverde Siebe Kortleven van HDC Hoogeveen de derde plaats.

Alyne van Ontspanning Aldeboarn deed nauwelijks onder voor Alexei. Zij speelde alleen remise tegen Lise Knoop uit Julianadorp en won haar acht andere wedstrijden. Eén punt achter Alyne finishte Aleksandra Pechenizka van Brainsport Eindhoven als tweede. De derde plaats was een prooi voor Lise Knoop.

Damvereniging Denk en Zet Culemborg had, in samenwerking met de gemeente Culemborg, er een groot damfeest van gemaakt. In het kader van Culemborg 700 jaar stadsrechten had de gemeente de raadszaal beschikbaar gesteld, en dat bleek een prima locatie.

Na het openingswoord van KNDB voorzitter Ebbo de Jong startten de 23 jongens en 10 meisjes aan hun 9 ronden dammen in vier en een half uur. Wedstrijdleider Bram Verhoef, en arbiter Henk Stoop hadden daarbij de leiding. Zij hoefden echter, buiten de administratie, weinig te doen, want alles verliep zeer sportief. Dit 9e Open NK Benjamins had ook een primeur. Dit jaar waren er voor het eerst geen tranen van kinderen die verloren.

Wethouder Sidali van de gemeente Culemborg had de eer om na afloop alle prijzen te mogen uitreiken. De extra prijs voor de beste Culemborgse deelnemer ging naar Luuk Kastenberg. In de laatste ronde troefde hij concurrent Borre Beukema af. Luuk kreeg de speciale Culemborg 700 trofee. In totaal deden er acht jonge dammers uit Culemborg mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.