Coronamaatregelen Nationale Competitie

Na een lange zoektocht hebben wij eindelijk een geschikte speellokaal gevonden voor de Nationale Competitie: O.R.S. Lek en Linge, Multatulilaan 6, 4103 NM Culemborg.

Wij gaan spelen in een grote zaal met een goed werkend ventilatiesysteem. 
Echter alle leden en toeschouwers zullen mee moeten helpen om alles Coronaproof te houden.

Wij hebben de belangrijkste zaken samengevat (lees deze regels vooraf goed door):

 • Spelers/toeschouwers blijven thuis bij klachten (gewone verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn en koorts) e/o quarantaine
 • Alle aanwezigen vullen bij entree van het gebouw het registratieformulier in. Bij entree gebruik je het aanwezige desinfectiemiddel.
 • Aanwezigen houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Spelers (sporters) hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  Echter als een speler een consumptie haalt of klaar is met de partij, dan is de desbetreffende persoon geen speler (sporter) meer.
 • Sporters geven elkaar nimmer een hand (dus ook niet vooraf of aan het einde van de wedstrijd).
 • Was uw handen vaak met zeep, nies en hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes. Er is voldoende desinfectiemateriaal in de speelzaal aanwezig.
 • Bij uitwedstrijden is een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. In de auto is een mondkapje niet verplicht. Indien 1 inzittende het prettig vindt dat iedereen een mondkapje draagt, dan zullen alle inzittenden> 13 jaar een mondkapje moeten dragen. 
  Neem dus voor de zekerheid bij uitwedstrijden een mondkapje mee!
 • Er is 1 aangestelde coronafunctionaris op de locatie aanwezig. De Coronafunctionaris mag dammers/toeschouwers wegsturen uit de speelzaal/analyseruimte die niet aan de voorwaarden voldoen. 
  Hij/zij mag dus hoestende en kuchende spelers vragen de speelzaal te verlaten, ook tijdens de wedstrijd.

Wij hopen dat de invallers zich flexibel willen opstellen, aangezien een speler op het laatste moment Coronaklachten kan krijgen. Ik wens alle spelers en toeschouwers zeer spannende en leuke wedstrijden toe!

Namens het bestuur,
Jiri Helmond (secretaris DeZ)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.