Dag 0 en 1 WK mini-cadets

Dag 0

Zaterdag 27 okt 2018

Om 9 uur was het hele team NL aanwezig op Schiphol: 23 spelers/speelsters, 4 coaches en 10 begeleidende ouders. Onze vlucht vertrekt pas om 12 uur maar toch: Inchecken maar. Ai, we komen er achter dat we een verkeerd paspoort bij ons hebben (die van Manuela ipv die van Simon). Gelukkig is er nog genoeg tijd om even heen en weer te rijden naar Culemborg. Wel even stressen natuurlijk maar alles wordt goed geregeld. Zo heeft iemand anders onze koffers al ingecheckt en kunnen Simon en ik, zodra we iets na 11 uur de juiste pas hebben, via allerlei priority gates ons super snel bij de rest van team NL voegen. Pfff.

Ons vliegtuig heeft vertraging en vertrekt uiteindelijk rond 12:45. De vlucht gaat prima en we landen om 15:15 in Minsk (1 uur tijdsverschil), iedereen is ook vrij vlotjes door de douane en rond 15:45 staan we in de aankomsthal. Dan moeten we nog met de bus naar Gomel, samen met de Surinamers en daar moesten we even op wachten… het was een soort sit-in maar goed, na 4 uur werd de Surinaamse equipe toegelaten en vertrokken we om 19:45 richting Gomel. Lange rechte snelwegen, geen huis te zien, bossen, akkers en om de paar kilometer een zeebrapad. Wonderlijk. Na 4 uur rijden kwamen we aan bij ons hotel Sozh, om middernacht dus en ons diner stond nog klaar….

Simon en ik hebben het eten even laten zitten en hebben onze kamer opgezocht. Om half één ging het licht uit, een enerverende dag.

Dag 1

Redelijk op tijd uit bed om te gaan ontbijten. Al de maaltijden zijn in een restaurant op zo’n 100 meter van het hotel. Prima geregeld en van redelijk goede kwaliteit.

De dagelijkse bijeenkomsten van Team KNDB vinden plaats in de lobby van het hotel, de teamchef Rik Keurentjes spreekt dan de ploeg toe. Inspirerend! Daarna richting speelzaal, een paar honderd meter lopen. Het Regionale Culturele centrum is de speellocatie. Om 11 uur is de openingsceremonie in de grote theaterzaal. Toespraken, presentatie deelnemende landen, zang en dans, prachtig allemaal en in een uur klaar (ook prima).

Om half twee het middageten. In het Nederlandse team zitten vegetariërs, gluten-vrij, lactose-vrij, pinda/noten-vrije eters en dat is een heel gedoe. Gelukkig hebben we een vertaalster en zitten er zelfs wat Russisch sprekenden in ons team. Uiteindelijk komt alles goed en zo krijgen de vegetariërs alleen een bordje groente (geen aardappels) en de ‘gewone’ eters krijgen aardappels met kip (geen groente). Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen.

Alle middagronden beginnen om 15:30 uur, rijkelijk laat want reken er maar op dat je niet voor 20 uur aan je avondmaal zit. Maar goed, de speelzaal op de begane grond is groot, hier zitten de pupillen en welpen. De aspiranten en junioren zitten boven in een zaal en op de gang. Simon speelt tegen Roland Kreeft. Met secuur spel pakt Simon het centrum én weet hij Roland vast te zetten. Na een geforceerde schijfwinst is het snel afgelopen, de eerste overwinning is binnen.

Eten, ff relaxen en om 22 uur het licht uit. Morgen is een zware dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.