Dag 3 WK mini-cadets

Dag 3

Dinsdag 30 oktober

Het ontbijt bestaat uit thee, wit brood, een (gebakken) ei, kaas en worst. Zoals gezegd eten we in een restaurant zo’n 100 meter van het hotel. Hier ga je terug in de tijd. De hoofdserveerster loopt in een oud uniform rond, de vrouw/man bij de garderobe ook. Er staan beelden van Lenin maar er staat ook een oude platenspeler en een bandrecorder. In de ruimte waar wij vaak zitten in ingericht met voetbal foto’s, een doel met een doelman-pop. Daarnaast een groot scherm waarop continue muziekvideo’s opstaan.

Goed, de 4e ronde moest Simon aantreden tegen de Aibek Naraliyev uit Kazachstan. Vlak na de opening haakt Aibek af en Simon krijg goed spel. Door een mooie finesse kan Simon sterk in de aanval komen, na wat ruilen blijft er een 7-om-7 over. Simon speelt scherp verder maar dat resulteert in een remise afspel, een andere opbouw had wellicht nog wat meer kansen gegeven. Een hele goede partij wederom!

Na het eten zijn we gaan zwemmen, de jongens Emre (Hageman), Wouter (Sosef), Simon, de moeder van Emre (Pinar) en ik. Vlakbij is een zwembad maar toen we naar binnen wilden was er een probleem. Je moet een medische verklaring hebben om te kunnen zwemmen en, tsja, die hebben we niet. Wat kunnen we daar aan doen? Naar een dokter gaan en daar die medische verklaring halen. Dat gaan we natuurlijk niet doen. Gelukkig stond op dat moment bij de kassa onze reddende, Engels sprekende, engel Julian (moeder van een jongen die naar de zwemles ging). Zij wist een Spa war je wel zo kon zwemmen, vlakbij het park aan de rivier. Ok, wij op pad daar naar toe. Even later voegt Julian zich bij ons om mee te lopen en de weg te wijzen, kan ze ook haar Engels wat oefenen. Het is zeker een half uur lopen maar dat mag de pret niet drukken. We bereiken de Spa en kunnen lekker zwemmen. Ik had het na een half uurtje wel gezien, de jongens hebben zich een dik uur vermaakt. Pinar bleef achter in de bar (met onvermijdelijk groot scherm met muziek video’s). We hebben samen nog een (Wit-Russisch) biertje gedronken.

’s Avonds was iedereen moe en lag vroeg in bed. Morgen weer een zware dubbele ronde dag!

PS De 2e en 3e foto zijn van de speelruimte voor de aspiranten en junioren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.