Dag 4 WK mini-cadets

Dag 4

Woensdag 31 oktober

De tweede dubbele ronde dag.

Het weer in Gomel is in ieder geval duidelijk: motregen/droog en dan later in de middag gaat het zachtjes regenen, soms wat harder zoals nu om negen uur ’s avonds. Niet echt weer waar je vrolijk van wordt, je ziet dan ook niet veel vrolijke mensen op straat. Overdag ga ik nog wel stukken lopen, er zijn hier veel parken waarvan één hele grote langs de rivier en verder loop ik alle straten langs om te kijken of ik een muziek/cd winkel kan vinden. Helaas, die lijkt er toch echt niet te zijn. (Ik had dat een paar dagen geleden ook aan onze vertaalster gevraagd maar de zaak waar zij mee op de proppen kwam is toch echt een koffiebar.)

Vanmorgen moest Simon tegen de Pool Amadeusz Zyber-Moszak, de Europees kampioen. Wederzijds flankspel. In het middenspel stond Simon overwegend en had vele plannen. Omdat het tempo tegen zat moest Simon afwikkelen naar remise.

In de middag stond koploper Vsevolods Mitrevics op het programma, deze Let wordt getraind door Zoja Golubeva, de 16-voudige én huidige wereldkampioene bij de dames. Zoja vroeg nog of Simon al beter speelde als ik… ik twijfelde misschien iets te lang voordat ik ‘not yet’ antwoordde. Maar goed, een spannende pot na een offer van Simon. Moeilijk hoe dit systeem te spelen, het plan van Simon kwam niet helemaal uit de verf en er werd naar remise afgewikkeld.

Het was voor Emre Hageman, de andere Nederlandse topspeler, een goede dag met 2 overwinningen. De stand is nu 1. Mitrevics en Hageman 9 punten  3. Simon en nog vijf anderen 8 punten. Er kan nog van alles gebeuren, maar morgen staat eerst het sneldamtoernooi op het menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.