Dag 5, Simon 2e bij sneldammen !ag 4 WK mini-cadets

Dag 5

Donderdag 1 november

Het leven gaat ondertussen gewoon door…. Gisteren was het Halloween en zo was er een stoet Letse en Russische meisjes die eng uitgedost langs de hotelkamers kwamen en om ‘candy’ vroegen. Leuk maar snoep hebben we helaas niet op voorraad.

Dan treurig nieuws uit het Italiaanse kamp, één van de deelnemers kreeg gisteren het bericht dat zijn vader was overleden. Verschrikkelijk, van onze kant onze oprechte deelneming.

Dan naar vandaag: het WK jeugd Sneldammen

Om iets voor half 10 werden alle ouders, coaches, toeschouwers de zaal uitgezet zodat de arena alleen nog bevolkt werd door de spelers. Een minuut later kwam er een compleet nieuwe loting bij de pupillen jongens vanwege veranderingen in de deelnemerslijst, daardoor kon iedereen weer van plaats wisselen… een rommelige start dus.

Simon begon stroef met een nederlaag tegen de Wit-Rus Rastsislau Lysiuk, maar om Johan C. te citeren, “aan ieder nadeel zit een voordeel”, dat betekent wel dat je dan een redelijke kans hebt dat je een wat zwakkere tegenstander(s) krijgt. En zo won Simon van achtereenvolgens Kris Taimre (Estland), Daniels Siders (Letland) en Arsenii Tsynov (Rusland). Nu komen we wel weer richting top, nog een overwinning verder tegen de Mongoolse speler Dashchirev Ankhbayar (niet de minste) bracht Simon op +3. Nu komen de echt sterke spelers weer aan bod. Remise tegen achtereenvolgens Heorhi Vydzerka uit Wit-Rusland, de latere kampioen Ivan Iliasov (Rusland) [Simon: “een straal gewonnen eindspel die ik nog weet te verprutsen”] en de jongen met de mooiste naam van het toernooi: Bayarmanlai Bayarmagnai uit Mongolië. [PS Ik kan je aanbevelen om alle namen te bekijken van de Mongoolse delegatie, prima oefening in tongbreken.]

Nog één ronde te gaan, Iliasov staat 2 punten los, dus Simon gaat er nog een keer goed voor zitten en weet te winnen van de Let Roberts Grisins en dat levert een ongedeelde tweede plaats op. Iliasov heeft aan remise genoeg voor de eerste plaats, Vydzerka wordt derde.

Een mooie prestatie, na kampioen van Nederland, kampioen van Europa, nu 2e van de Wereld. Geweldig gedaan!

Om 15 uur was er de traditionele team KNDB NL bijeenkomst om de medaillewinnaars in het zonnetje te zetten. Van klein naar groot: Tanya Marie Cnossen (3e meisjes welpen), Simon (2e pupillen), Machiel Weistra (3e aspiranten), Nick Waterink (3e junioren), Wouter Wolff (1e junioren).

Nu is een hele groep aan het bowlen en daarna gaan we pizza eten. Daarna kan de knop weer om naar het gewone toernooi waar morgen weer een belangrijke dubbele ronde dag volgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.