Dag 6 WK mini-cadets

Dag 6

Vrijdag 2 november

Simon zat in de ochtend ronde vandaag tegen Oleksandr Koval uit de Oekraïne. Na de opening forceerde Simon de stand waardoor hij minder kwam te staan. Gelukkig viel het allemaal nog wel mee en na een leuke afwikkeling was het Simon die het voordeel naar zich toe trok. Toch liep het eindspel na een lepe verdediging van Koval naar remise.

Het was een lange partij dus na een korte bespreking met coach Rik zijn we direct gaan eten. Nog even een half uurtje op de hotelkamer en de middag ronde in.

Tegenstander Ilya Astafyeu uit Rusland kwam met de zelfde opening op de proppen als Amadeusz Zyber-Moszak speelde tegen Simon. Nu kwam Simon er uit met een goede flankaanval en na goed spel moest de Rus een schijf offeren, toch zat er nog remise in maar die vond Astafyeu gelukkig niet. Het zit ook eens mee! Gewonnen, en dat ondanks het bruilofts-lawaai wat om 17 uur is losgebarsten. Vele speelborden zijn verplaatst naar kamers waar iets minder herrie was maar Simon en zijn tegenstander bleven op hun plek. Op een gegeven moment waren ze zelfs nog de enige partij in de grote speelzaal. Jammer voor de verder vlekkeloze organisatie.

Stand aan kop is ongemeen spannend:

1.       Emre Hageman, Ivan Iliasov    12 pnt
2.       Zerui Chen, Simon Harmsma   11 pnt
3.       Oleksandr Koval                         10 pnt

Emre en Ivan moeten tegen elkaar. Simon treft Bayarmanlai Bayarmagnai terwijl Chen tegen Koval moet aan treden in de laatste ronde. Komt dat zien, komt dat zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.