Degelijke overwinning Denk en Zet (12-8)

Met 2 winstpartijen en 8 remises was Denk en Zet Culemborg duidelijk te sterk voor Constant Charlois Rotterdam. Op geen enkel bord kwamen de Culemborgers in gevaar, sterker nog, er waren nog wel meer kansen op winstpartijen.
Dik de Voogd hield vakkundig Grootmeester Macadou Ndiaye in bedwang. De Grootmeesters Kees Thijssen en Martijn van IJzendoorn kwamen ook tot remise.
Simon Harmsma haalde een damzetje uit tegen Bart de Vos maar die ging er weer af met een gelijke stand. Simon kwam nog ver maar wel remise.
Na een spannende opening vervlakte de partij tussen Bas Messemaker en Damien Aligna met een gelijkwaardige remise als uitslag. Dit gebeurde eigenlijk ook bij Paul Oudshoorn tegen Job Arts, alsook bij Boudewijn Derkx tegen Berke Yiggiturk.
John van den Borst wist niet veel te bereiken tegen invaller Ramdew Jahani maar wist wel een goed eindspel te forceren en dat ook nog eens vakkundig af te maken.
Op voorsprong dus.
Na een half-open Klassieke partij kwam Tjeerd Harmsma behoorlijk opzetten tegen Memet Yoney, het eindspel was echter niet te winnen. Dezelfde opening en opzet had Pieter Steijlen tegen Patrick Stork, ook hier was het 4-om-2 eindspel net niet te winnen voor Pieter.
Als slotakkoord wist Jean Marc Ndjofang te winnen van Radjes Balkaran. Dat ging niet zonder slag of stoot. Na een offer van de Rotterdammer leek de overgebleven 6-om-6 remise maar Jean Marc kwam tot winst door een eindspelmotief.
Een degelijke overwinning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.