Denk en Zet 1 weer terug in de race om het kampioenschap

Dankzij een sobere maar welverdiende overwinning van 12-8 tegen MTB Hoogeveen, is Denk en Zet Culemborg weer terug in de race voor de titel. Wederom zonder de Grootmeesters Ndjofang en Watoetin was het in Culemborg een spannende pot.

Na een dik uur was de eerste overwinning binnen. Pim Meurs forceerde tegen Joël Palmans een dam en schijfwinst. Tien zetten laten gaf Joël op. (2-0)
Björn Winkel zat tegen de middelste van de gebroeders Palmans, Zainel, maar had niets te vrezen.Na een Klassiek duel werden de punten snel gedeeld. (3-1)
Uladzislau Valjuk had een prachtstand tegen Rick Hakvoort, hij speelde een hoge randschijf goed tegen. Toch kon hij niet verhinderen dat Rick los kwam en kon afwikkelen naar een remise eindspel. (4-2)
Bas Messemaker kreeg het jeugdige talent Nick Waterink tegenover zich. Nick ging vol in de aanval en Bas wachtte op een misstap, en die kwam. Op klaarlichte dag moest Nick een schijf inleveren en later de partij. (6-2)

Dik de Voogd zat tegen zwaargewicht Bé Eggens die zoals gewoonlijk fel in de aanval ging. Eerst via veld 23 en later, noodgedwongen via 22. Toch had Dik geen kansen tegen de voorpost en werd er tot remise besloten. (7-3)
John van den Borst had een flexibele stand tegen de flankaanval van Maikel Palmans en het evenwicht werd nergens verbroken. (8-4)
Verrassend was de nederlaag van Alexander Boulatov tegen Michel Stempher. De altijd snel spelende noorderling speelde de aanval van Alexander goed tegen en behield zijn verdedigende formaties. Alexander kwam in temponood en kon pardoes opgeven. (8-6)

Sven Winkel kreeg na een goede opening toch wat problemen tegen Maarten Wichgers en moest alle zeilen bijzetten om het Klassieke afspel binnen de remise grenzen te houden. Dat lukte gelukkig wel. (9-7)
Bij Tjeerd Harmsma was het andersom, na een prima partij moest tegenstander Antoine Koster de remise zien te vinden. Ondanks tijdnood lukte dat toch nog gemakkelijk. (10-8)
Pieter Steijlen zat tegen de sterkste Drent Klaas Hendrik Leijenaar en speelde zijn geliefde omsingelingsspel. Na een grote afwikkeling kwam er een moeilijk eindspel op het bord wat mooi tot winst werd gevoerd door Pieter. (12-8)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.