Denk en Zet 2 handhaaft zich in 1e klasse

De dammers van het 2e team van Denk en Zet hebben zich weten te handhaven in de landelijke 1e klasse. De beslissingswedstrijd tegen het Drentse Hijken DTC 3 werd overtuigend met 13-7 gewonnen.

Ed Kok zette in een flankpartij de toon tegen Hans van der Laan. Al na 15 zetten ging Van der Laan in de fout en kon Kok combineren naar een winnende dam (2-0).
Jan Riesthuis probeerde wel spanningen op het bord te creƫren, maar tegenstander Jacco Keizer ruilde consequent naar remise (3-1).
Krijn van Drie en tegenstander Leo Meloni speelden een wederzijdse flankaanval. Dit ging gelijk op totdat Meloni kon doorbreken naar dam. Van Drie kwam in een verloren positie, maar toverde met een goede geplaatst offer toch een remise op het bord (4-2).

Denk en Zet voorzitter Robert-Jan van den Akker plaatste in het middenspel een centrumaanval tegen Jan Ziengs. De voorpost ontregelde het spel van Ziengs dusdanig dat deze geheel vastliep (6-2).
Henk Stoop en Kor de Groot speelden een onorthodoxe partij, Stoop kreeg wel voordeel, maar onvoldoende voor de winst (7-3).
Benjamin Simon Harmsma kreeg in het eindspel wel een schijf voorsprong tegen Wim Koopman, maar meer dan een puntendeling zat er niet in (8-4).

Albert Middelkoop speelde vanuit de opening een flankaanval tegen Henk Pruim. Middelkoop hield dit met secuur spel op het bord en won zo verdiend (10-4).
Het beslissende punt kwam op naam van Thijs Vreugdenhil die de spanning op het bord ver op voerde met een Molimard-uitval. Tegenstander Rob Knevel speelde het goed tegen en nam het heft in handen. Het lastige eindspel werd door Vreugdenhil netjes naar remise gespeeld, waardoor de teamwinst binnen was (11-5).

Kopman Henk Ruesink verspeelde in de slotpartij van dit seizoen zijn ongeslagen status. Harry de Groot speelde het klassiek goed tegen en kreeg een schijf meer in het eindspel. Ruesink overzag daarin de remisevarianten (11-7). Overigens bleef Ruesink met 12 punten uit 10 partijen wel topscoorder van het team.
Het slot was voor Ebbo de Jong die met omsingelende bewegingen de centrumaanval van tegenstander Gerhard Dunning onder vuur nam. De Jong was sneller op dam en dat bleek voldoende voor de winst (13-7).

De dammers kunnen zich nu vol storten op de individuele wedstrijden. Half september start de nieuwe competitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.