Denk en Zet 2 hard onderuit

Op papier zouden DC Nijmegen en DeZ 2 ongeveer gelijkwaardig moeten zijn. Op vijf borden hebben de Culemborgers een rating-voordeel en op vijf borden een rating-nadeel. In de praktijk ging die vlieger echter niet op. Op het combinatieve vlak valt er nog veel te leren.

De winstpartij:
Grootmeester invaller John van den Borst ging in de aanval en speelde Hans Ladage van het bord. Een zetje van Weiss bracht de winst.

De remises:
Ed Kok kwam via een halve hekstelling wel wat in de verdrukking maar de remise was terecht.
Henk Reusink probeerde voordeel te bereiken tegen Denise van Dam via Klassiek drukspel maar mocht uiteindelijk tevreden zijn met een punt.
Simon Harmsma speelde tegen de linker vleugel van zijn tegenstander en kreeg een kansrijk eindspel. Via een plakker werd het toch remise.
Krijn van Drie had klassiek spel tegen Anton Janssen en in het middenspel werd al snel remise gegeven. Trouwens vlak nadat Krijn een fraaie winstkans had gemist.

De verliespartijen.
Thijs Vreugdenhil kwam niet lekker uit de opening en werd van het bord gedrukt door Stef Migchelbrink. Een simpele doorbraak combinatie deed de rest.
Jan Riesthuis bouwde zijn stand niet goed op en verloor geforceerd een schijf.
Ebbo de Jong laat zich wegdrukken en komt verloren te staan maar krijgt een herkansing in het klassieke late middenspel, echter hij laat zich verleiden tot een zelfmoord-combinatie in een remisestand.
Henk Stoop speelde een prima partij maar in een prima, in hogere zin wellicht wel gewonnen, stand, overzag Henk een simpele combinatie van zijn tegenstander. Het was meteen uit.
Ook Peter Kers had een prima klassieke partij totdat hij in het late middenspel in een combinatie vloog.

Samenvatting.

We zijn combinatief afgetroefd, zeker drie van de vijf verliespartijen waren niet nodig en als je dan ziet dat Henk S., Krijn en Simon (winst) kansen hebben gemist, is de uitslag wat geflatteerd, maar desalniettemin wel terecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.