Denk en Zet blameert zichzelf

Denk en Zet is in de ereklasse van de dambond tegen een onverwachte en grote nederlaag aangelopen. Witte van Moort uit Westerhaar heerste in Culemborg met 7-13.

Evgeni Vatutin speelde tegen Marina Barkel een partij zonder veel spanningen en met remise als logisch resultaat (1-1).
John van den Borst had de ondankbare taak om de sterkste Duitse speler Vadim Wirny, ooit 2e op de wereldranglijst, van zich af te houden. Dit ging lang goed tot Van den Borst in een combinatie liep en direct kon opgeven (1-3).
Tjeerd Harmsma speelde tegen Yuen Wong een boeiende partij waarin het evenwicht niet werd verbroken (2-4).
Pieter Steijlen moest na een fout in de opening tijdelijk een schijf offeren tegen Gil Salomé. Een boeiend duel met wisselende kansen was daarna het vervolg met een gelijkspel als resultaat (3-5).

Alexander Bulatov kwam door een aantal gunstige ruilen heel goed te staan tegen Gerbrand Hessing. Maar het bleek onvoldoende voor de winst (4-6).
Björn Winkel speelde een boeiende partij tegen Odin Mol. Na een grote afwikkeling leek remise het logische resultaat, maar daarna ging Winkel in het eindspel als nog in de fout (4-8).
Vlad Valiuk redde de Culemborgse eer door Jan van Dijk vanuit de opening op te knopen. De altijd voor spannend spel gaande Van Dijk ging dit keer al vroeg opzichtig in de fout en dat was voor de 17-jarige Valiuk de kans om voorlopig de topscoorders positie van het team in te nemen (6-8).

Sven Winkel kreeg vanuit de opening een aanval op het bord tegen Bert Aalberts. In plaats van te kiezen voor het uitbuiten van kleine voordeeltjes probeerde Winkel ijzer met handen te breken en dat koste hem uiteindelijk de partij (6-10).
Pim Meurs leek lang op weg naar een overwinning op Edwin Twiest. In het late middenspel bleek Twiest nog net een reddende remise in de stand te hebben geweven. De eindstand kwam daardoor teleurstellend op 7-13.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.