Denk en Zet blijft op kop in ereklasse

De dammers van Denk en Zet Culemborg hebben ook de 4e wedstrijd in de ereklasse in winst omgezet. In Amstelveen werd het tegen 020 8-12. De zege had groter moeten uitvallen, maar enkele Culemborgers scoorden een tegenvallende remise. DeZ leidt nu samen met het Schiedamse Van Stigt Thans.

Evgeni Vatutin opende met een remise tegen de fors aanvallende Johan Bastiaannet. Vatutin hield echter zijn verdediging goed op orde en kwam nooit in de problemen (1-1).

Ook Alexander Bulatov kwam relatief snel tot remise. Tegenstander Rob Geurtsen probeerde aan te vallen, maar dat werd probleemloos omzeild (2-2).
Tjeerd Harmsma tekende voor de 3e remise. Tegen Roep Bhawanibhiek werd het eerst klassiek en later schakelde Harmsma over op een podkova. Hij benutte echter niet al zijn kansen waardoor er niet meer in zat dan een gelijkspel (3-3).
Invaller Björn Winkel streed met open vizier tegen Krijn ter Braake zowel flanspel als een centrum voorpost werden door Ter Braake weggeruild met remise als logisch resultaat (4-4).

Pim Meurs bracht de vijfde remise op het bord en dat was een echte tegenvaller. Meurs zette tegen Frank Pasman vanuit de opening een centrumomsingeling in. Na een eenvoudige afwikkeling kreeg Meurs groot voordeel met een sterk centrum. Pasman kwam onder grote druk te staan, maar bleef, ondanks ruim 400 rating punten minder, overeind (5-5).
De remiseban werd doorbroken door Vlad Valiuk die de aanvalsplannen van Gerrit Tigchelaar goed wist te dwarsbomen. Na schijfwinst volgde later ook partijwinst (5-7).
John van den Borst speelde tegen Johan Capelle een flankaanval die terecht in een gelijkspel eindigde (6-8).
Dik de Voogd speelde een flankaanval van Peter van Heun tegen. De Voogd deed dit met verve, en kraag een gewonnen stand op het bord. Hij liet echter zijn tegenstander ontsnappen baar remise (7-9).

Sven Winkel speelde sterk klassiek tegen Johan Smits, maar ondanks duidelijk voordeel werd het evenwicht nooit definitief verbroken (8-10).
Het slot kwam op naam van Jean Marc Ndjofang die na een omsingeling van de stand van Peter Hoogteijling wist door te breken naar dam. Een secuur gespeeld eindspel leverde daarna de winst op (8-12).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.