Denk en Zet blijft winnen

Ook de vijfde ronde in de ereklasse van de damcompetitie leverde een overwinning op voor Denk en zet Culemborg. Ondanks drie invallers werd het in de speelzaal in Culemborg 11-9 tegen het nog ongeslagen WSDV uit Wageningen. Denk en Zet blijft daardoor de 1e plaats delen met Van Stigt Thans uit Schiedam.

Alexander Boulatov had een snelle klassieke remise tegen Rik Keurentjes (1-1).
Bas Messemaker pakte tempowinst en een opgedrongen randschijf tegen Ester van Muijen en kwam tot prettig spel. Na een blunder van Van Muijen won Messemaker een schijf en snel de partij (3-1).
Een meevaller was de winst van invaller John van den Borst tegen veteraan Fred Ivens. Van den Borst wist Ivens met een hoge randschijf klem te zetten en strategisch te overspelen (5-1).
Kopman Pim Meurs had een prettige omsingeling tegen de fel aanvallende Matthias de Kruijf. In een slechte stand trapte de Wageninger ook nog eens in een leuke combinatie. (7-1).

Tjeerd Harmsma kreeg ook een combinatie om zijn oren tegen wereldtopper Jan Groenendijk. De druk had Groenendijk langzaam opgevoerd en Harmsma kreeg moeilijk vat op het spel van Groenendijk (7-3).
Vlad Valiuk speelde moeizaam tegen Marcel Monteba maar kwam niet echt in gevaar. Na een wederzijdse flankaanval werd er afgewikkeld en kwam een remise eindspel op het bord (8-4).
Dik de Voogd had een spannende partij tegen Jesse van Beek en kwam steeds meer opzetten middels een flank-centrum aanval. Helaas voor hem hield Van Beek het hoofd koel en werd het remise (9-5).

Evgeni Watoetin probeerde met subtiel klassiek spel de opzet van Heike Verheul te ontregelen maar dat lukte maar gedeeltelijk. Verheul moest wel naar de rand ruilen maar kon nog net de remisehaven in varen (10-6).

Invaller Henk Ruesink had de ondankbare taak om oud-Nederlands kampioen en oud-streekgenoot Wieger Wesselink af te stoppen. Via een klassieke structuur en de nodige ruilen kreeg Wesselink vat op de stelling en toen hij kon overschakelen naar een flankaanval werd Ruesink langzaam maar zeker het ravijn ingedrukt (10-8).
Invaller Björn Winkel bestreed de aanvallende Johan Sterrenburg met een flankaanval over rechts en dat werd heel lang doorgevoerd met uiteindelijke een doorbraak. Goed voor remise en het beslissende punt (11-9).

Op 9 december wacht in Huissen de zware uitwedstrijd tegen DV VBI.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.