Denk en Zet blijft winnen

Na een lange pauze in verband met het WK is de damcompetitie weer van start gegaan. Ondanks een drietal invallers heeft Denk en Zet ook de 3e wedstrijd in de ereklasse gewonnen. Tegen Damlust Gouda werd het wel spannend, maar de 11-9 overwinning was verdiend.
Denk en Zet nam een snelle voorsprong door winst van Sven Winkel en Pim Meurs. Winkel rolde tegenstander Ruud Kloosterman op met een sterke Roozenburgaanval. Meurs profiteerde goed van het terreinvoordeel dat hij kreeg van de steeds achteruit ruilende André Venema. Met een lichte combinatie werd deze partij afgesloten (4-0).
Pieter Steijlen had geen ontzag voor Nederlands Kampioen Martijn van IJzendoorn. Steijlen speelde secuur en met ambitie een sterke omsingeling die uiteindelijk resulteerde in een gelijkwaardig gelijkspel (5-1).
Dik de Voogd was hard bezig om Peter Pippel van het bord te zetten. In een vrijwel gewonnen stand speelde De Voogd echter een grafzet en was het direct remise (6-2).
Invaller Henk Ruesink leek lang overeind te blijven tegen de aanvallende Friso Fennema. In tijdnood ging het echter toch mis en kon Damlust terugkomen in de wedstrijd (6-4).
De zieke Jean-Marc Ndjofang kwam in het belang van het team wel achter het bord. Ndjofang kreeg licht voordeel tegen Teun van der Krol, maar meer dan remise zat er niet in (7-5).
Invaller Björn Winkel ging vol in de aanval tegen Ben Provoost. Enkele opbouwfoutjes van Winkel maakten dat Provoost steeds beter kwam te staan. Uiteindelijk kon Damlust zo weer op gelijke hoogte komen (7-7).

Evgeni Watoetin kreeg wel voordeel tegen Harry Clasquin, maar dat was niet genoeg voor de winst (8-8).
Alexander Bulatov deed waar hij goed in is. In een klassieke partij werd topgrootmeester Erno Prosman zonder noemenswaardige problemen op remise gehouden (9-9).
Het slot was voor John van den Borst die in een klassieke partij Erik Hoogendoorn flink onder druk wist te zetten. Hoogendoorn vond niet de beste verdediging en moest capituleren (11-9).

Op 11 november staat de uitwedstrijd tegen het nog puntloze 020 Amsterdam op het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.