Denk en Zet Culemborg in titelrace (12-8)

Vandaag was de topwedstrijd tussen Denk en Zet Culemborg en VBI Huissen. Na het bekend maken van de opstellingen in Culemborg waren, gek genoeg, beide teams tevreden. Je zou dus kunnen zeggen dat het een open wedstrijd was en dat klopt ook, vele spelers waren aan elkaar gewaagd.
Zo waren er, wel na spannende openingen, gelijkwaardige redelijk snelle remises bij de ontmoetingen Dik de Voogd – Geert van Aalten, Paul Oudshoorn – Wouter Ludwig en Kees Thijssen – Gerard Jansen. Iets langer duurde het bij Jean Marc Ndjofang tegen Jasper Lemmen maar de remise was nooit buiten beeld.
Ondertussen ontwikkelde de strijd zich in Culemborgs voordeel.
Bas Messemaker kwam tot een prachtige flankspel-omsingeling tegen Fred de Koning en maakte het geweldig af. Winstpartij nummer 1.
Pieter Steijlen had een Klassiek duel tegen Jos Stokkel en dwong Jos naar voren waarna een mooie opsluiting volgde. Het eindspel was simpel gewonnen voor Pieter vanwege de beheersing van de tric-trac. Winstpartij nummer 2.
Fraai was ook de overwinning van Boudewijn Derkx tegen Johan Krajenbrink. De over-ontwikkelde stand, zonder basisschijven, van Johan kon nergens meer heen. Hij zette een kamikaze actie in wat resulteerde in een verloren eindspel. Winstpartij nummer 3.
Er was ook een verlies partij en wel van Pim Meurs. Dat gebeurt natuurlijk niet zo vaak maar tegen super Grootmeester Guntis Valneris kwam hij er eigenlijk niet aan te pas. Met een moeilijke strategie en veel rekenen wikkelde de Let af naar schijf- en later partij-winst.
10 punten waren binnen, dus minstens een gelijkspel, maar er waren nog 2 borden bezig. De familie Harmsma, vader Tjeerd en zoon Simon, hadden allebei een nadelig eindspel en moesten vechten voor een punt.
Tjeerd kwam tegen Nederlands kampioen Alexander Baljakin in zwaar weer na een misrekening. Materieel was het nog wel gelijk maar zijn stand was duidelijk nadelig. Door tijdsdruk te houden en goed verdedigen (keepen) werd er afgewikkeld naar een 6-om-3 eindspel die toch redelijk snel remise werd gegeven. De overwinning was binnen!
Simon kwam door het snelle spel van Joost Hendriksen wat in de verdrukking maar verzuimde in het middenspel af te wikkelen naar de remise via een Coup Raphaël. Daarna werd het echt moeilijk maar er kwam uiteindelijk een 4-om-2 op het bord die wel remise was. Na dik honderd zetten en 5 uur spelen was de eindstand 12-8 voor Denk en Zet Culemborg.
Dat betekent dat we nog steeds in de race zijn voor de titel. Met 1 punt achterstand op DC Hijken en de onderlinge wedstrijd nog op het programma is alles nog mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.