Denk en Zet en Van Stigt Thans 1 in evenwicht

De topper in de ereklasse van de damcompetitie tussen Denk en Zet en het Schiedamse Van Stigt Thans eindigde geheel onbeslist. Beide teams hielden elkaar volledig in evenwicht, alle individuele partijen eindigden in een gelijkspel.

De eerste remise kwam op naam van Tjeerd Harmsma en Thomy Mbongo. Harmsma kwam goed uit de opening, maar na veel ruilen werden de punten gedeeld (1-1). Ook Paul Oudshoorn kwam goed uit de opening, maar door een te snel genomen hekstellingsopsluiting kon tegenstander Frits Luteijn gelijkwaardig afwikkelen (2-2). Simon Harmsma leek met een mooie aanvalsstand Anton van Berkel onder de voet te lopen. Harmsma speelde het echter te agressief waarna het Van Berkel met combinatieve dreigingen lukte om voldoende tegenstand te bieden (3-3).

De partij tussen Jean Marc Ndjofang en Jitse Slump ging van begin tot eind geheel gelijk op (4-4).
Vlad Valiuk kwam in het middenspel licht onder druk te staan tegen Rob Clerc die mooi aanvalsklassiek op het bord bracht. Valiuk speelde echter secuur zodat ook deze partij in remise eindigde (5-5).

Pim Meurs zette een mooie Roozenburgaanval in tegen Ron Heusdens. Meurs overzag een lichte combinatie, waardoor Heusdens het initiatief kon overnemen. Maar dit was dit niet beslissend (6-6). Evgeni Watoetin kwam vanuit de opening onder druk te staan tegen Hein Meijer. Watoetin verdedigde echter secuur en kon zo een punt aan het totaal toevoegen (7-7). Kees Thijssen kreeg pas in het late middenspel grip op de stelling van Jeroen Kos. Het klassieke spel was duidelijk beter voor Thijssen, maar het evenwicht werd nergens definitief verbroken (8-8).

Bassirou Ba had de ondankbare taak om oud wereldkampioen Anatoli Gantwarg af te stoppen. Ba deed dit echter met verve en kwam nergens in de problemen (9-9).  Tot slot Pieter Steijlen die geen makkelijk spel had tegen Casper Remeijer. Steijlen verdedigde dit correct en tekende zo voor de laatste remise van de dag (10-10).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.