Denk en Zet gelijk in Hijken

Denk en Zet heeft de topwedstrijd in en tegen het Drentse Hijken met een 10-10 gelijkspel afgesloten. Gezien de stand op de borden was dat voor de Culemborgers een tegenvaller.

Tjeerd Harmsma opende de wedstrijd met een gelijkwaardige remise tegen Alexei Domchev. (1-1). Daarna nam Hijken een voorsprong die lang op het bord bleef staan. Björn Winkel stond al wat minder tegen Ivan Trofimov toen hij besloot een afwikkeling toe te laten waarbij Trofimov op dam kwam, maar wel met twee schijven achterstand. Trofimov toonde aan dat de dam goed was en liet Winkel verder kansloos (3-1).Zes remises op rij volgden. John van de Borst liet zijn korte vleugel opsluiten door collega grootmeester Auke Scholma, zonder voordeel voor één van beide spelers. Vlad Valiuk speelde een Molimard uitval van nieuwbakken grootmeester Wouter Simpa goed tegen en kwam niet in de problemen 5-3

Sven Winkel had wel licht nadeel tegen wereldkampioen Roel Boomstra, maar bleef wel binnen de remise grenzen. Datzelfde gold voor Alexander Boulatov die lichte problemen had met de flankaanval van Wouter Wolff (7-5).
Boudewijn Derkx leek de flankvoorpost van Jan Ekke de Vries te kunnen oppeuzelen. Dat De Vries het nog remise kon houden was daarom een teleurstelling (8-6).
Pieter Steijlen was niet onder de indruk van de liefst zes wereldtitels die Harm Wiersma op zijn naam heeft staan. Steijlen blokkeerde de aanval van Wiersma vakkundig, waardoor deze naar een nadelig eindspel moest afwikkelen. Uiteindelijk was het voordeel net niet genoeg voor de winst (9-7).
Pim Meurs bracht met een flankaanval beide partijen weer op gelijke hoogte. Tweevoudig Nederlands kampioen Hans Jansen werd onder grote druk gezet en na een onoplettendheid werd hij met oppositie vastgezet (9-9).
Alle ogen waren nu gericht op de slotpartij waarin Evgeni Watoetin groot voordeel kreeg tegen Jacob Okken. De Drent wist echter steeds nipt binnen de remisegrenzen te blijven en zo een gelijkspel op het scorebord te krijgen (10-10).

Op 18 januari speelt Denk en Zet in de slotronde thuis. Het Schiedamse Van Stigt Thans komt dan op bezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.