Denk en Zet gelijk tegen CTD Arnhem

Na een spannende dammiddag tussen de eerste teams van Denk en Zet Culemborg en CTD Arnhem stond er een gelijkspel op het scorebord.
Ook de tweede teams streden tegen elkaar en daar trokken de Culemborgers aan het langste eind met 14-6.

Vanwege het ontbreken van de gebroeders Winkel maakten twee spelers hun debuut in de ereklasse, Albert Middelkoop en Krijn van Drie.

Albert beet in het stof nadat hij in een zeker niet mindere Klassieke stand een damcombinatie om zijn oren kreeg tegen Michael Palmer.
Krijn haalde een prima remise tegen Thijs Gerritsen na een flankspelpartij.

Ook Tjeerd Harmsma kreeg een verliespartij te verwerken, Henk Grotenhuis had een leuk offer in een spannende flankspelstand en maakte het na een combinatieve afwikkeling subtiel af met een 3-om-3 oppositie.
Alexander Boulatov drukte Erik van de Weerdhof steeds verder naar achteren en toen Erik zijn formaties niet op orde had was een dubbele dreiging beslissend.

Pim Meurs leverde een ware topprestatie door Frerik Andriessen te verslaan met een prachtige omsingeling. Frerik overzag een belangrijke combinatie en moest een a-positionele zet doen en later zelfs een schijf offeren. Pim maakte het knap af met een rondslag.
Redelijk overzichtelijke remises waren er in de partijen Uladzislau Valjuk – Rik Twilhaar en Peter Kort – Dik de Voogd.

Spannende remises waren er ook. Bas Messemaker en Bart Terwel maakten er een mooie Flankspelpartij van waarin Bart zich links liet opsluiten. Bas ging nog een stapje verder en won een schijf, alleen het won niet vanwege de vele compensatie van Bart.

Pieter Steijlen had een hele spannende centrum omsingeling tegen Hin Wong. De laatste wikkelde na 40 zetten af naar remise.
Evgeni Watoetin probeerde op alle manieren door de verdediging te komen van Niek Smeitink. Hij kreeg wel voordeel maar Niek hield het hoofd koel en haalde het 10e punt binnen voor CTD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.