Denk en Zet gelijk tegen Van Stigt Thans

Denk en Zet heeft de competitie in de ereklasse afgesloten met een gelijkspel tegen van Stigt Thans uit Schiedam. De Culemborgers zijn daardoor als 6e geëindigd.
De wedstrijd begon met twee snelle remises. Alexander Bulatov nam geen risico tegen supertalent Jitse Slump en Sven Winkel had weinig moeite om oud wereldkampioen Anatoli Gantwarg af te stoppen (2-2).
Björn Winkel had in veelvoudig Nederlands kampioen Rob Clerc een lastige tegenstander. Clerc won met subtiel manoeuvreren een schijf en dat was voor Winkel te veel (2-4).
Pim Meurs trok de stand weer gelijk door met sterk spel de aanval van Frits Luteijn over te nemen en winnend af te sluiten (4-4).
Daarna volgden nog louter remises, en daar mocht Denk en Zet blij mee zijn. De partij van Pieter Steijlen tegen Jeroen Kos ging gelijk op. Maar Tjeerd Harmsma mocht zijn handen dicht knijpen dat Ron Heusdens de winnende voortzetting niet wist te vinden (6-6).
Na drie gelijkwaardige remises van John van den Borst tegen Raymund Vipulis, Vlad Valiuk tegen Caspar Remeijer en Evgeni Watoetin tegen Peter van der Stap stond er 9-9 op het scorebord.

Het slot was een fraai treffen tussen Boudewijn Derkx en Anton van Berkel dat net niet werd gewonnen door Derkx. Van Berkel kreeg wel een kans om met een giga klapper te winnen, maar dit bleek zelfs voor deze twee ervaren ereklassers te moeilijk.
Pim Meurs werd dit jaar topscoorder van et team met een fraaie score van 15 uit 10. Omdat alle spelers hebben aangegeven ook komend seizoen voor Denk en Zet te willen uitkomen, gaat Denk en Zet een rustige transferperiode in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.