Denk en Zet haalt uit in Hoogeveen

De dammersvan Denk en Zet mochten na een lange dag met een klinkende 15-5 overwinning vanuit Hoogeveen terug keren naar Culemborg. Met vijf overwinningen, vijf remises en geen enkele nederlaag was het voor de Denk en Zet 1 spelers een geslaagde damdag.

De 13-jarige Simon Harmsma boekte zijn eerste overwinning in de ereklasse. Het zelden gespeelde Naamloos Skelet beheerste hij wel, maar tegenstander Maarten Wichers niet (0-2).
Vlad Valiuk overspeelde met klassiek spel Alberto Waterink. Met een dodelijke aanval was het pleit snel beslist (0-4).
John van den Borst startte met een Roozenburg aanval tegen Nick Waterink. Later ging dit over in een klaverbladopsluiting. Het evenwicht werd echter niet verbroken (1-5).
Tjeerd Harmsma had het moeilijk tegen oud wereldkampioene Natalia Sadowska. In klassiek spel kwam Harmsma in temponood. Via een standaard combinatie kon hij nog net een punt redden (2-6).

Jean Marc Ndjofang zag tegenstander Martijn Vissers een aanval via het kerkhofveld inzetten. Dit werd door Ndjofang slim omsingeld en hij zag Vissers vastlopen (2-8).
Paul Oudshoorn overspeelde de nog ongeslagen Zainal Palmans volledig. Paul kreeg het volledige bord onder controle en nog voor het eindspel gaf Palmans op (2-10).
Bassirou Ba tegen Jan van de Veen en Pim Meurs tegen Rick Hakvoort kregen wel voordeel, maar op beide borden was het niet genoeg voor de winst (4-12).

Pieter Steijlen zorgde voor de vijfde overwinning met een mooie flankspel omsingeling tegen Klaas Hendrik Leijenaar. Na een grote ruil hield Steijlen voordeel en door kleine onnauwkeurigheden van Leijenaar was dat in het eindspel voldoende voor de winst (4-14).
In de slotpartij was Ebbo de Jong bezig zijn eerste punt in de ereklasse binnen te halen. De invaller voor grootmeester Kees Thijssen, die een toernooi speelt op CuraƧao, deed dit met verve. In een secuur eindspel moest Maikel Palmans na vijf uur spelen erkennen dat er geen winst in zat (5-15).

Over 2 weken staat de volgende verre uitwedstrijd op het programma tegen koploper en titelkandidaat Hijken DTC. Denk en Zet gaat voor een mooie wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.