Denk en Zet in bekerfinale

Denk en Zet heeft zich geplaatst voor de finale van de strijd om de Gelderse Dambeker. De 5-3 overwinning op DUO uit Doetinchem doet meer spanning verwachten dan er daadwerkelijk was. Denk en Zet stond op alle borden beter. Na overwinning van Pieter Steijlen konden de resterende partijen alleen met veel moeite door de spelers van DUO op remise worden gehouden.

Woensdag 17 mei wordt in het Rode Kruisgebouw in Culemborg de finale gespeeld tegen CTD Arnhem. Aanvang kwart voor acht. Gezien de speelsterkte van beide teams wordt een spannende strijd verwacht.

Pieter Steijlen had lang een iets flexibeler stelling tegen Tim Hendriksen, maar veel voordeel leverde dat niet op. Met ieder nog 8 schijven maakte Hendriksen een giga blunder en was het direct uit (2-0).

Kopman Pim Meurs kreeg wel duidelijk voordeel in het centrum tegen Wouter Ludwig. Maar genoeg voor de winst was het niet (3-1).

Ruim 600 ratingpunten meer heeft Tjeerd Harmsma t.o.v. jeugdspeler Hans Rinner. Normaal is dat genoeg voor een walk-over. Harmsma kreeg ook wel een gewonnen stand op het bord, maar Rinner steeg boven zichzelf uit en wist na een nauwelijks zichtbaar foutje van Harmsma de remise haven in te lopen (4-2).

Boudewijn Derkx wist tegenstander Dinant Spieker stevig naar de rand van het bord te drukken. Derkx brak door naar dam en leek te gaan winnen, maar hij liet zijn dam simpel af vangen. Ondanks een schijf meer zat er daarna geen winst meer in (5-3).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.