Denk en Zet komt er niet aan te pas tegen koploper Van Stigt Thans

De dammers uit Culemborg en omstreken kwamen er niet aan te pas in Schiedam. Het gemis van de Grootmeesters Pim Meurs en Jean Marc Ndjofang was duidelijk. Nadat de kruiddampen waren opgetrokken stonden er vier nullen op het scorebord en zes remises.

Invaller Henk Ruesink kreeg zoals hij het zelf uitdrukte “een lesje positiespel” van Ron Heusdens. Noodgedwongen moest Henk na de opening het centrum aan zijn tegenstander laten en de ingenomen hekstelling was verre van ideaal. Na zo’n drie uur spelen was het gedaan, alle formaties waren op.
Onze tweede invaller, Simon Harmsma, mocht in zijn debuut in het eerste tiental aantreden tegen Jitse Slump. Na een spannende opening koos Simon voor een tijdelijk schijfoffer met duidelijk positionele compensatie. Iets later overzag Simon echter een afwikkeling waardoor hij definitief een schijf achter kwam en dat was uiteindelijk dodelijk.

Sven Winkel is niet met zijn beste seizoen bezig, evenals Alexander Boulatov beet hij in het stof. Ze troffen het ook niet met super grootmeesters Anatoli Gantwarg en Rob Clerc als tegenstanders.
Sven trok ten aanval maar ergens halverwege de partij zag hij de bui al hangen, eigenlijk werd hij met een omsingeling kansloos weggetikt. Een combinatie versnelde het einde.
Alexander had grote moeite met de omtrekkende bewegingen van Rob Clerc en kreeg zijn rechtervleugel niet in het spel. Uiteindelijk werd hij volledig vastgezet en moest een schijf geven.

 Dan de remises. Evgeni leek het beste van het spel te hebben met een volle flankaanval tegen Frits Luteijn maar na een afwikkeling was het remise.
Bas probeerde het snelle spel van Anton van Berkel te ontregelen met een hoge randschijf maar van Berkel gaf geen krimp. Na wederzijdse doorbraak was het een gelijkspel.
Vlad zat tegen Vipulis en daar werd na een afgebroken flankaanval snel tot remise besloten.

Dik de Voogd had geen problemen met Hein Meijer. Wel wat tempo nadeel maar genoeg reserve voor de remise.
Tjeerd koos voor een omsingeling tegen Casper Remeijer. Dat zag er wat link uit maar uiteindelijk liep Casper toch min of meer vast. Na een leuke afwikkeling
bleef er een 4-om-4 eindspel over met remise.
Pieter tenslotte speelde een onvoltooide hekstelling tegen Jeroen Kos. Later werd het een echte hekstelling maar daar ruilde Kos zich uit. Na een spannend middenspel ging Pieter er in het eindspel nog even voor zitten maar helaas winst zat er niet meer in.

 Een verdiende nederlaag, die we over twee weken tegen CTD weer recht hopen te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.