Denk en Zet morst punt

Denk en Zet begon de competitie in de landelijke ereklasse met een uitwedstrijd in Apeldoorn. Omdat Apeldoorn verzwakt achter de borden verscheen lager er zeker kansen voor de Culemborgers. De 10-10 eindstand was dan ook een tegenvaller.

Dik de Voogd zette Denk en Zet snel op voorsprong door Allard van Tongeren positioneel op te knopen (0-2).
Het duel tussen Pim Meurs en collega grootmeester Alexander Presman eindigde terecht in remise (1-3).
Alexander Bulatov vergrootte daarna de voorsprong door met een late halve hekstelling zijn Cees Groen vast te zetten (1-5).
Junior Vlad Valiuk liet opnieuw zien inmiddels tot de wereldtop te horen. Topgrootmeester Andrej Kalmakov werd met actief spel op remise gehouden (2-6).
De nederlaag van John van den Borst tegen Hendrik van der Zee was daarna een tegenvaller. De Culemborgse nestor kwam in een web van dreigingen en dat was te veel (4-6).
De remise van Evgeni Vatutin tegen Bas Messemaker kwam langs logische lijnen tot stand (5-7).
Björn Winkel kreeg een prima klassieke stand tegen Hein Meijer maar koos later het verkeerde plan. Het eindspel dat op het bord kwam was niet meer te redden (7-7).
Pieter Steijlen leek onder druk te staan tegen Frerik Andriessen, maar dat bleek maar schijn. Steijlen wikkelde probleemloos af naar remise (8-8).
Tjeerd Harmsma ging vol in de aanval tegen Jasper Lemmen, waar die verdedigde correct met remise als resultaat (9-9).
Ondertussen had Sven Winkel met een flankcentrumaanval een gewonnen dam op het bord gekregen tegen Gep Leeflang. In het complexe eindspel nam Winkel niet de beste voortzetting, waarna Leeflang en Apeldoorn konden ontsnappen (10-10).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.