Denk en Zet onderuit

Denk en Zet Culemborg heeft verloren van Kampioenskandidaat VBI Huissen. De Culemborgers konden helaas niet op volle sterkte aantreden op deze eerste winterse dag van het jaar.
Dik de Voogd was als eerste klaar, tegen Yuri Lagoda werd soepel naar remise afgewikkeld. (1-1)
Vlad Valjuk kreeg geen voordeel tegen Pepijn van den Brink in een partij met een wederzijdse Flankaanval. Remise. (2-2)
Thijs Vreugdenhil kon het niet bolwerken tegn Grootmeester Geert van Aalten. In een klassieke partij werden wat positionele opbouwfoutjes van Thijs hardhandig afgestraft. (2-4)
Invaller Henk Ruesink had de zware taak om Gerard Jansen af te stoppen maar dat ging hem prima af. Gerard had een Flankaanval inclusief een achter gebleven schijf en toen hij in het middenspel een sterke doorstoot miste werd snel de vrede getekend. (3-5)
John van den Borst zat lange tijd prima te spelen tegen Johan Krajenbrink. Door een Tsjizov-kanon kwam John wel wat in de verdrukking maar remise leek de juiste uitslag totdat hij in de overgang naar het eindspel een grote fout maakte. Toen was het snel gebeurd. (3-7)
Invaller Ed Kok kwam redelijk uit de opening tegen Joost Hendriksen maar was daarna niet bij de les en werd positioneel opgerold. (3-9)
Alexander Boulatov speelde een theoretische opening tegen wereldtopper Guntis Valneris. Hij kreeg een wat wankele flankspelaanval die er door Guntis werd afgeruild met centrumvoordeel. Alexander moest steeds meer terug en kwam uiteindelijk in een verloren eindspel terecht. (3-11)

Gelukkig konden de Culemborgers nog wat terug doen.
Eerst de remise van Tjeerd Harmsma tegen veelvoudig Nederlands Kampioen Alexander Baljakin. Na een spannende flankspelpartij leek Tjeerd te worden overspeeld maar hij kon zich door een aantal finesses nog net handhaven met een remise eindspel als resultaat. (4-12)
Sven Winkel kwam met half-open Klassiek spel tegen Fred de Koning steeds beter te staan en toen zijn tegenstander rare sprongen begon te maken was Sven er als de kippen bij om een overmachts-eindspel te forceren. (6-12)
Evgeni Watoetin liet collega Grootmeester Jos Stokkel aanvallen en dat resulteerde in een aantal achter gebleven schijven voor Jos. Lang duurde de uitdunning van de lange vleugel van de Huissenaar, maar uiteindelijk ging Evgeni er toch doorheen. Het eindspel werd mooi gewonnen. (8-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.