Denk en Zet overklast DES Lunteren

Denk en Zet heeft de eerste winst van deze competitie binnen. In Lunteren waren de Culemborgse dammers met 5-15 veel te sterk voor DES.
Pieter Steijlen was als eerste klaar. Hij vloerde Henk Klarenbeek, de sterkste speler aan Lunterense kant, in een spannende partij met een combinatie (0-2).
Sven Winkel probeerde het met een omsingeling van de kerkhofaanval van Stijn Overeem, maar dat leverde geen voordeel op (1-3).
Vlad Valiuk blijft het goed doen bij Denk en Zet. De Wit-Russische junior kreeg steeds meer grip op de linker vleugel van Harmjan Lammers. Met een mooie dam met lastig eindspel rondde Valiuk de partij af (1-5).

John van den Borst kreeg wel voordeel tegen de veel ruilende Wim Lammers, maar dat bleek niet genoeg voor de winst (2-6).
Na een klassieke opening stak Björn Winkel met een gewaagde opstelling tegen Ronald van de Beek het bord in vuur en vlam. Dat had hij beter niet kunnen doen want het was Björn die in de problemen kwam. Met secuur spel redde hij nog wel een punt (3-7).

Pim Meurs leek kansen te hebben om een voorpost van Wim Sanders te veroveren. Sanders redde zich echter met een aantal tactische dreigingen, waarna ook hier de punten werden gedeeld (4-8).
Alexander Bulatov zette een goede omsingeling van het centrum van Erwin van Hierden op het bord. In de tijdnoodfase vond Van Hierden niet het beste plan en ging kopje onder (4-10).
Dik de Voogd kreeg een mooie aanval tegen Jaap van Hierden. De Voogd speelde feitelijk niet scherp genoeg, maar Van Hierden durfde niet actief tegen te spelen, waardoor de Culemborgse overwinning een feit was (4-12).
De centrumomsingeling van Tjeerd Harmsma tegen Arwin Lammers leverde niet veel op. In tijdnood ging Lammers later wel in de fout en kan Harmsma afwikkelen naar een gewonnen eindspel (4-14).
Tot slot zag Evgeni Watoetin na een bekende opening een fel aanvallende Aldert van Eck tegenover zich. Van Eck liet zich opsluiten en kwam in zwaar weer. Het eindspel met twee stukken meer bleek na ruim vijf uur spelen echter niet te winnen (5-15).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.