Denk en Zet te sterk voor WSDV Wageningen

Denk en Zet is ook na de 3e ronde van de competitie in de ereklasse dammen nog ongeslagen. In Wageningen werd het tegen WSDV 8-12.

Na een rustige remise van Tjeerd Harmsma tegen Marcel Monteba kwam Denk en Zet snel op een 1-5 voorsprong. Allereerst door winst van Paul Oudshoorn op nationaal Dameskampioene Heike Verheul. Oudshoorn kreeg alle mooie velden in handen en won zo snel. De twee winst was voor Vlad Valiuk die zijn tegenstander Matthias de Kruijf al in de opening overklaste. Via schijfwinst werden de twee punten binnen gehengeld.

Voor de rest kwamen er uitsluitend remises op het scorebord. Hierbij vielen vooral de punten van de twee jongste Denk-en-Zetters op. De 15-jarige Quincy Ngawikromo boekte zijn eerste punt voor de Culemborgse hoofdmacht door oud Nederlands kampioen Wieger Wesselink een gelijkwaardige remise af te dwingen. De 13-jarige Simon Harmsma had het iets moeilijker, maar de remise tegen jeugd bondscoach Rik Keurentjes was zeker verdiend.

De remise van Pim Meurs, Kees Thijssen, Pieter Steijlen, Bassirou Ba en Evgeni Watoetin kwamen allen via logische wegen tot stand.

Op de foto Quincy Ngawikromo. De 15-jarige pakte zijn eerste punt voor Denk en Zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.