Denk en Zet walst over Nijmegen heen

Denk en Zet heeft in de achtste finale van de Gelderse dambeker geen problemen gehad met DC Nijmegen. In Nijmegen werd het 0-8.

Kopman Tjeerd Harmsma was als eerste klaar. Tegenstander Hans Ladage was niet bekend met de finesses van de gespeelde theoretische opening en liep daardoor achter de feiten aan. Met nog ieder 13 schijven op het bord liep Ladage volledig vast en waren de eerste punten voor Denk en Zet binnen (0-2).

Henk Stoop was de tweede die scoorde voor Denk en Zet. In een klassieke opzet kreeg Nijmegenaar Henk Wouters problemen met een surplus aan randschijven. De stand was wel speelbaar, maar het kostte Wouters te veel tijd, waardoor deze op de klok verloor (0-4).

Henk Ruesink wist een vroege flankaanval van Kees Hazen om te zetten naar een klassieke stand met een hoge randschijf voor Hazen. In dit boeiende speltype had Hazen te weinig vrije zetten om goed te kunnen opbouwen. Ruesink spleet de stelling van zijn tegenstander en boekte een mooie positionele overwinning (0-6).

Boudewijn Derkx moest lang wachten tot hij enig grip kreeg op de stelling van Jan Jacobs. Jacobs hield met correcte ruilen de stand overzichtelijk. In het klassieke middenspel stond Jacobs zelfs makkelijker, maar hij overschatte zijn kansen. Een uitbraak via het kerkhofveld werd door Derkx vakkundig weerlegd (0-8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.