Denk en Zet wil weer meedoen in titelstrijd

Na een aantal jaren een vaste plek net onder de top willen de dammers van Denk en Zet komend seizoen weer meestrijden om de nationale titel. De Culemborgse ereklasser zag Boudewijn Derkx voor een jaar vertrekken naar Oost Azië, maar daar staan belangrijke versterkingen tegenover.
Bas Messemaker is na 10 jaar afwezigheid weer terug in Culemborg. De oud wereldkampioen bij de aspiranten kwam in het verleden acht jaar uit voor Denk en Zet, maar speelde daarna voor Apeldoorn. De sponsor van het Apeldoorns team is er echter mee gestopt, en zonder nieuwe geldschieter viel dit team uit elkaar. Messemaker heeft na lang wikken en wegen er voor gekozen om weer terug te keren bij Denk en Zet.
Grootste aanwinst voor Denk en Zet is de meervoudig Afrikaans kampioen Jean-Marc Ndjofang. In 2002 kreeg Ndjofang van de Nederlandse regering een speciale status, waardoor hij elk jaar zes maanden in Nederland mag verblijven om zijn damcapaciteiten verder te ontwikkelen. Van deze mogelijkheid heeft hij optimaal gebruik gemaakt, met een aantal ereplaatsen op het mondiale niveau. In 2011 werd hij op het WK 3e, gevolgd door twee keer zilver op de WK´s van 2013 en 2014. Ook in het sneldammen is hij een crack, met de wereldtitel die hij in mei van dit jaar haalde als hoogtepunt.
Naast deze twee versterkingen hebben de Culemborgers Pim Meurs en Pieter Steijlen onlangs hun studie afgerond, waardoor zij wat vaker beschikbaar zijn. Alle spelers hebben commitment gegeven dat zij dit jaar vol zullen gaan voor de titel. Dat betekent ook dat niet iedereen altijd een basisplaats heeft, omdat er twaalf spelers in de selectie zitten, waarvan er steeds slechts tien kunnen worden opgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.