Denk en Zet wint de beker

Denk en Zet heeft net als vorig jaar de Gelderse dambeker gewonnen. De Culemborgers waren in de finale met 7-1 duidelijk te sterk voor het naar de ereklasse gepromoveerde CTD Arnhem. Omdat snel duidelijk was dat Pieter Steijlen ging winnen, en niemand van Denk en Zet minder stond, was de wedstrijd minder spannend dan vooraf verwacht.

Pim Meurs zette direct een stevig centrumblok op het bord waar tegenstander Thijs Gerritsen geen raad mee wist. Meurs bleef de gehele partij beter staan. Meurs veranderde het spelbeeld in een flankcentrumaanval en dat was beslissend.

Pieter Steijlen had in Hin Wong een ideale tegenstander. Beide houden van complex spel en al snel had Wong een Partie Bonnard op het bord gezet. Dit bleek onverantwoord en Steijlen wist enkele niet te omzeilen combinaties in de stand te vlechten. Nadat Wong had geofferd was de winst een kwestie van tijd (4-0).

Boudewijn Derkx en Bart Terwel speelden een spannende partij met wederzijdse randschijven. Ondanks hevige tijdnood van Terwel werd het evenwicht nergens verbroken. Remise dus.

Tjeerd Harmsma en Henk Grotenhuis ten Harkel begonnen met een spannende opening. Na een paar vereenvoudigende ruilen in het middenspel leek de partij naar remise te kabbelen. Grotenhuis ruilde echter net iets te veel en miste ook nog een directe remise. In het eindspel won Harmsma.

Competitieleider Erik van de Weerdhof was naar Culemborg gekomen om direct na de wedstrijd de bekers uit te reiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.