Denk en Zet wint laatste wedstrijd

Met een nipte 11-9 overwinning op Dammend Tilburg heeft Denk en Zet Culemborg de KNDB Bondscompetitie afgesloten en daardoor de 4e plaats veilig gesteld in de Ereklasse.

Lange tijd keken de Culemborgers tegen een achterstand aan doordat Simon Harmsma al vroeg in de partij achter de feiten aanliep tegen Martijn de Leeuw. Dat kostte uiteindelijk een schijf en de partij. (0-2)
Daarna kwamen er zeven remises, wel in vaak spannende partijen.
Paul Oudshoorn tegen Koos van Amerongen via een Korte Vleugel opsluiting. (1-3)
Evgeni Watoetin tegen Kevin Machtelinck. (2-4)

Flankspelomsingelingen waren er bij Pieter Steijlen tegen Toine Brouwers en Tjeerd Harmsma tegen Rik Verboon. Pieter kwam tot remise na een spetterende combinatie en Tjeerd na secuur verdedigen. (4-6)

Pim Meurs kreeg niet genoeg vat op de simpele aanval van Jasper Daems. (5-7) en ook Bassirou Ba kreeg geen vat op het spel van Hein de Cokere. (6-8)
Jean-Marc Ndjofang kreeg prachtig spel tegen Jimmy Depaepe en wellicht heeft hij ook wel ergens de winst gemist maar zoals het ging in de partij wist de Belg af te wikkelen naar een eenvoudige remise. (7-9)

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Onze topscoorder Kees Thijssen had inmiddels een schijf gewonnen tegen de risicovol spelende Thijs van den Broek en kon afwikkelen naar een gewonnen 4-om-2 eindspel. (9-9)
Ook Uladzislau Valjuk won maar dat was gezien het partijverloop een klein wonder. Anastase Leclerc had het beste van het spel totdat de stand werd opengebroken door een leuke finesse van Valjuk. Het eindspel won vrij makkelijk. (11-9)

Een mooie afsluiting van een mooi seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.