Denk en Zet wint van reserves Van Stigt Thans

Na een stugge wedstrijd heeft Denk en Zet gewonnen van de reserves van van Stigt Thans. In Schiedam was het een spannende dag waar tegelijkertijd het eerste team van van Stigt om de titel tegen Hijken DTC speelde. Bij die wedstrijd werd het 10-10 terwijl van Stigt Thans 2 verloor van de Culemborgers.

Als eerste was John van den Borst uit tegen Peter van der Stap, in een klassieke partij werd het evenwicht niet verbroken. (1-1)
Grootmeester Evgeni Watoetin kwam na een spannende opening ook in klassiek vaarwater terecht tegen Cristian Niami. Evgeni probeerde het nog even maar de remise was niet te ontwijken. (2-2)

Simon Harmsma ging vol ten aanval tegen Waldo Aliar en kwam erg goed te staan. Optisch leek de voorpost op veld 14 gewonnen maar Waldo offerde een schijf voor de remise. (3-3)
Tjeerd Harmsma liet de aanval aan Guido van de Berg maar die liet zich niet verleiden tot onzekere acties. Op een gegeven moment moest Tjeerd terug en probeerde tot een omknelling te komen. Guido verdedigde zich correct met remise tot gevolg. (4-4)

Bassirou Ba speelde zijn favoriete klassieke tempospel tegen Emre Hageman, de wereldkampioen bij de pupillen. In het middenspel liet Emre een remise afwikkeling lopen en tot een 6-om-6 ging het gelijk op maar toen kwam de ervaring van Bassirou naar boven en kon hij afwikkelen naar een eindspelwinst. (4-6)
Jean Marc Ndjofang kreeg mooi aanvalsspel tegen Berke Yigiturk maar op een gegeven moment kon Berke via een verrassend offer afwikkelen naar remise. (5-7)

Kees Thijssen kreeg drukspel tegen Edwin de Jager maar die bleef toch redelijk makkelijk overeind. Remise. (6-8)
De spannenste partij van de dag speelde Pieter Steijlen tegen Kees Romijn. Via een korte vleugel opsluiting kwam Pieter noodgedwongen tot een offer die in ieder geval wat terreinwinst opleverde. In een spannende eindspelfase wist Kees de (wel aanwezige) remise niet te vinden. (6-10)

Paul Oudshoorn kwam niet goed uit de opening tegen de wat laconieke Maurice Ndione. Later, na een subtiel middenspel, liep Ndione vast en moest hij afwikkelen naar een slecht eindspel. De 4-om-2 werd tenslotte remise maar Paul heeft waarschijnlijk wel ergens de winst gemist. (7-11)
Uladzislau Valjuk kreeg zeker voordeel tegen Geert Prinsen maar het sloeg niet door. In het eindspel werd tot remise besloten. Eindstand 8-12 in het voordeel van de bezoekende Culemborgers.

Over twee weken is de afsluitende wedstrijd tegen Dammen Tilburg. Dan gaat het er om of Denk en Zet 4e gaat worden of toch op het podium gaat terechtkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.