Denk en Zet wint voor de de derde keer achter elkaar met nipte cijfers (11-9)

In de thuiswedstrijd tegen MTB uit Hoogeveen werd er wederom met minimale cijfers gewonnen. 
Pim Meurs wist als eerste twee punten binnen te tikken toen zijn tegenstander Nick Waterink in een standaard combinatie tuinde. 
Vervolgens haperde de motor bij Culemborg. Tjeerd speelde een flankopening tegen Klaas Hendrik Leijenaar. Na enig aftasten verdwenen beide aanvallen van het bord en ontstond er laveerspel. Hierin werd het evenwicht nooit echt verbroken waarna snel tot een puntendeling werd besloten. (3-1). 
Bas Messemaker speelde razendsnel tegen de Poolse Natalia Sadovska. Opeens stond het bord in vuur en vlam en terecht benutte Bas zijn tijd om de beste voortzetting te vinden. Via een geforceerd verloop kwam er een grote ruil op het bord waarna de meeste muziek uit de stand was. Snel daarna werd de vrede getekend (4-2). 
John van den Borst maakte voor het eerst dit seizoen weer deel uit van het team, tot vrede van velen. In Zainal Palmans trof hij een degelijke tegenstander. In de opening werd er geflirt met een Roozenburg waarna er uiteindelijk klassiek achtige contouren op het bord kwamen. Langzaam maar zeker kreeg John hier het beste van het spel. In een lastige stand vond Zainal de juiste verdediging waarna een remise-combinatie het einde van de partij inluidde (5-3). 

Paul Oudshoorn kreeg aantrekkelijk spel tegen Rik Hakvoort. In de opening kwam er een actieve randschijf op het bord waarna Paul zich een stuk behendiger dan Rik toonde. Er werden meerdere winsten gemist alvorens Rik in een zetje trapte. Het afspel bleek lastiger dan gedacht en in de partij leidde dat tot een gelijkwaardige puntendeling (6-4).
Simon Harmsma speelde net zoals vorig jaar tegen Maarten Wichgers. Nu was het een spannende Roozenburg partij waarin werd overgegaan in een Drost offer. Nadat Simon een beslissend zetje overzag kreeg Maarten het beste van het spel en moesten alle zeilen worden bijgezet. In de partij dwong Maarten wel schijfwinst af, maar wist Simon toch op de been te blijven. (7-5). 
Njdofang kreeg goed aanvalspel tegen Keita Desmet. In het middenspel liet hij echter een grote ruil toe waarna er vooral veel terreinvoordeel overbleef. Uiteindelijk leidde dit tot een dunne aanvalsstand met allerlei kansen. Het eindspel dat in de partij ontstond bood geen winstkansen (8-6). 
Dik de Voogd speelde tegen de Jeugdige Wouter Sosjef. Na een Keller opening kreeg Dik veelbelovend omsingelingspel waarin meerdere winstkansen langs kwamen. Uiteindelijk kwam Wouter langzaam terug in de wedstrijd en kreeg misschien zelfs prettiger spel. Het evenwicht werd echter niet verbroken waarna ook hier remise het logische resultaat was (9-7).
Kees Thijssen kreeg voordelig spel tegen Maikel Palmans. In een dunne stand zocht Maikel zijn toevlucht tot een vernuftig dubbeloffer. Toen Kees hier niet accuraat op reageerde werd dit feilloos naar een gelijkwaardige remise gespeeld. Bij een correct vervolg had Kees zijn tegenstander nog danig kunnen overhoren (10-8).
Boudewijn speelde een aantrekkelijke partij tegen Martijn Vissers waarin uiteindelijk kansen voor beiden aanwezig waren in het aanval vs omsingelingspel. In tijdnood werden geen fouten gemaakt waardoor een afwikkeling tot een gelijkwaardige remise leidde. (11-9) 

Na de jaarwisseling gaan we voor de 4e 11-9 in successie. 
Fijne dagen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.