Denk en Zet wint weer (nipt)

Zaterdag tegen vijf uur konden de dammers van Denk en Zet Culemborg opgelucht ademhalen, met een krappe 9-11 overwinning in Tilburg blijft het team op de 2e plaats staan in de Ereklasse en zijn ze nog steeds in de race voor een podiumplaats.
Op vele borden waren de Culemborgers in het voordeel maar uiteindelijk vielen er maar 2 winstpartijen te noteren. Bas Messemaker won na een goede opening een schijf tegen Ad de Hoon, die ging terecht nog lang door maar kon verlies niet voorkomen. Boudewijn Derkx kreeg mooi spel tegen Jimmy Depaepe. Via de flank en het centrum werd de Belg overrompeld en langzaam maar zeker overspeeld.

Er was ook een verliespartij. Simon Harmsma kon goed mee met het klassieke spel van Martijn de Leeuw maar koos een verkeerd plan in het middenspel. Het eindspel ging uiteindelijk verloren.
Tjeerd Harmsma tegen Hein de Cokere, Pim Meurs tegen Rik Verboon en Jean Marc tegen Jasper Daems, waren alle drie redelijk gelijkwaardige remises.

Kees Thijssen tegen Toine Brouwers kwam na een offer erg ver maar won net niet. Datzelfde overkwam Paul Oudshoorn tegen Anastase Leclerc, flink voordeel maar geen gewonnen eindspel.
Na een spannende partij leek Dik de Voogd veel voordeel te hebben tegen Koos van Amerongen maar ook dat verwaterde naar remise. Uladzislau Valjuk ging lang door in het eindspel tegen Thijs van de Broek maar ondanks 2 dammen was ook hier een gelijkspel de juiste uitslag.

Over 2 weken komen de dammers uit Hoogeveen op bezoek in Culemborg, weer een kans op een ruime overwinning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.