DeZ 1 verliest nipt in topper tegen VBI Huissen

De spelers van Denk en Zet lopen wat verdwaasd rond na de nederlaag tegen VBI met 11-9. Altijd spannend deze strijd en nu won Huissen nipt.

Toen de opstellingen bekend waren gemaakt hadden we één bord met veel verlies gevaar en dat was de paring van Alexander Baljakin tegen Björn Winkel. Daar tegen stonden wel enkele kansborden tegenover zoals Pim Meurs tegen Fred de Koning, Pieter Steijlen tegen Joost Hendriksen, én Uladzislau Valjuk tegen Dirk Joosten. Plus natuurlijk de opdracht dat Dik de Voogd tegen Gerard Jansen, Tjeerd Harmsma tegen Johan Krajenbrink, én John van den Borst tegen Jasper Lemmen, het droog moesten zien te houden.

Het liep natuurlijk allemaal anders.
Bas Messemaker probeerde met een Tzjizov-kanon Geert van Aalten te verschalken maar die gaf geen krimp. Remise (1-1)
Dik de Voogd laveerde via wederzijds flankspel soepel naar remise tegen GMI Gerard Jansen. (2-2)
Tegenvallend was het spel van Vlad tegen Dirk Joosten. Hij liet de Huissenaar rustig aanvallen en bereikte niets in de omsingeling. De derde puntendeling. (3-3)

Spektakel was er wel bij Tjeerd Harmsma tegen Johan Krajenbrink, die zijn geliefde Podkova speelde, maar Tjeerd hield zijn formaties en speelde scherp tegen. Toen het Klassiek werd had Tjeerd duidelijk voordeel en via een Ghestem doorstoot kwam hij zelfs aan de winnende hand. helaas had hij tijdnood en na allerlei verwikkelingen bleef er een remise stand over. Bij de analyse bleek Tjeerd wel degelijk de winst te hebben gemist. (4-4)
Sven Winkel nam het op tegen de taaie Maarten Linssen en het werd een taaie partij. Sven kreeg wel voordeel in het Klassieke spel maar lang niet genoeg om te winnen. (5-5)
Björn Winkel ging tegen Alexander Baljakin brutaal in de aanval maar zijn stand liep onderweg wat scheurtjes op. Baljakin profiteerde direct en kon uiteindelijk makkelijk door Björn zijn vleugel heen. (7-5)

Ook onze tweede Wit-Rus, Alexander Boulatov, had zijn dag niet. Tegen de Flankaanval van Jos Stokkel kon hij weinig inbrengen en werd hij weggespeeld, ook na een wederzijdse damafwikkeling bleef zijn stand kritiek. Hij mocht van geluk spreken dat Jos in ging op zijn remise-aanbod, het eindspel was kansloos…. (8-6)
Pim Meurs kreeg geen vat op het strakke spel van Fred de Koning. Half-open klassieke bewegingen, later vol Klassiek, Fred wist van geen wijken en scoorde een goede remise. (9-7)

Pieter deed wat terug door Joost Hendriksen met een indrukwekkende flankspel omsingeling te verslaan. De eindstand spreekt boekdelen. (9-9)
Helaas kon John het niet droog houden tegen de sterke centrumaanval van Jasper Lemmen. In het spel met een hoge randschijf kwam John uiteindelijk nog wel op dam maar het eindspel met 2 schijven minder was kansloos. (11-9 voor Huissen) 

De drie overwinningen in de wedstrijd waren terecht en qua verzuimde winsten was het 1-1, dus een terechte overwinning voor de Huissenaren. In verband met de Worldcup finale in China miste Denk en Zet Jean Marc Ndjofang én Evgeni Watoetin, terwijl Huissen Guntis Valneris niet kon opstellen. Al met al een spannende middag in het Koelhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.