DEZ Culemborg wint van DES Lunteren 11-9

De wedstrijd werd onnodig spannend, omdat er aan Culemborgse kant veel punten werden gemorst: 

Ebbo was als eerste uit. Vanuit de opening nam opponent Arjan Timmer een flankaanval in. Ebbo probeerde met een stuk op 22 wat tegen, maar deze schijf gaf de opponent een extra aanknopingspunt. Arjen Timmer maakte het in het late middenspel af met een doorbraakje (0-2).
Pim trok de stand gelijk door een flankaanval sterk tegen te spelen tegen Laura Timmerman. Pim viel de aanval in de rug aan,en kwam sterk op het centrum. Eenmaal voldoende tempi vergaart, bouwde Pim zijn positievoordeel sterk uit. In de dunne stand kon de opponent de stand de doorbraak schijfverlies niet meer tegenhouden (2-2) 
Na afloop gaf Pim aan dat de computer de eindstand verrassend genoeg op remise taxeert door er een plakker in te brengen met 40… 5-10, 41. 38-33 24-30! waarop de 2 om 2 doorbraak gevolgd wordt door damgeven met 2-7 en plakken met 30-34.  

Paul Oudshoorn zat tegen invaller Bert van Harten. Paul leek positie voordeel te hebben in half klassiek. Dit verwaterde echter in laat klassiek en de opponent wist met een wending de remise af te dwingen (3-3)

Simon Harmsma had een aanvallende opzet tegen Peter Hoogteijling. De opponent stevende af op een rustig klassiek middenspel waarop Simon olie op het vuur begon te gooien door zijn korte vleugel te laten opsluiten met 39-34!?. Simon kwam naar eigen zeggen kwam hij verloren te staan, maar wist toch nog te ontsnappen (4-4)

Pieter Steijlen speelde een principiële opening tegen de kopman van DES Lunteren: Henk Klarenbeek. Pieter kwam vrij snel in tijdnood, maar desondanks liet Klarenbeek de eerste steek vallen. Zoals teamgenoot Kees Thijssen na afloop aangaf had hij moeten aansturen op een tijdelijk gambiet door zijn hooglandaanval tijdelijk op te offeren. In de partijvariant liet hij zijn hooglandaanval opsluiten middels een kettingstelling en daarna was het voor Pieter kinderspel. (6-4)

Kees Thijssen zat tegen Marc Sanders en speelde eveneens een flankaanval tegen. Kees kwam vanuit de opening gevaarlijk op het centrum staan en had snel een voordelige stand. Echter wist de opponent het vrij overzichtelijk te houden en de remise in het zicht te houden. Op moment dat de remisehaven in zicht was bij een 8×8 stand,  werd een verkeerde beslissing genomen door Marc Sanders waarna Kees een opgelegde winstkans kreeg. Kees miste echter, vanwege het verkeerde berekenen van een plakker. De partij eindigde daardoor alsnog in remise. (7-5)

Jean Marc speelde tegen Johan Top snel en een degelijke flankaanval. De opponent verloor veel tempi en ruilde de aanval er daarna pas af. Jean Marc bouwde vervolgens rustig aan een sterk aanvallend centrum.Door het snelle spel kwam de tegenstander van JM steeds verder onder druk en die wist niet hoe zijn stand kon verdedigen. Jean-Marc maakt het dunne standje beheerst af.  (9-5)

Dik de Voogd kwam voordelig uit de opening tegen Paul Wijninga. Paul wist echter het spel overzichtelijk te houden en het nadeel tot een minimum te beperken. Eenmaal in tijdnood koos Dik voor een gevaarlijke variant om winstkansen af te dwingen, maar kwam door een denkfout in een verloren stand terecht. Dik wist nog een eindspel te bereiken en kreeg door een schoonheidsfoutje van de opponent nog een kans op remise in een 4 om 2 eindspel. Deze kans werd gemist waarna niet veel later werd opgegeven (9-7)

Boudewijn Derkx speelde eveneens een flankaanval tegen van Erwin van Hierden. Met subtiel spel kwam Boudewijn tot een mooie omsingeling. De opponent koos in een dunne stand voor een switch naar een centrumaanval die erg gevaarlijk leek. Boudewijn omsingelde rustig verder en het spelverloop resulteerde in een gunstig eindspel. Onder druk van de klok werd de winstgang niet gevonden. De opponent kon nog net afwikkelen naar een 3 om 1 eindspel. (10-8) 

John van den Borst speelde mooi drukspel tegen Coen Bommel. Nadat eenmaal de slag over het centrum gewonnen was, plaatse John een ijzersterke flankaanval waarbij de opponent schijf 2 niet meer had. John leek op een duidelijke overwinning af te stevenen, maar liet de opponent diverse keren glippen. Zelf in het 5×3 eindspel heeft John nog kansen op de winst gehad, maar zelfs dat zat er vandaag niet. Coen kwam net veel geluk weg toen hij naar een 3 om 1 mocht afwikkelen (11-9). 

In de vierde ronde op 30 oktober zijn we vrij. De eerste volgende wedstrijd van DEZ Culemborg is 13 november uit tegen WSDV Wageningen

   Denk en Zet Culemborg     DES Lunteren  119
 Pim Meurs (1509) Laura Timmerman (1211)20 2Partij
 Paul Oudshoorn (1394) Bert van Harten (1092)11 3Partij
 Boudewijn Derkx (1437) Erwin van Hierden (1347)11 9Partij
 Jean Marc Ndjofang (1482) Johan Top (1116)20 7Partij
 Dik de Voogd (1386) Paul Wijninga (1221)02 8Partij
 Ebbo de Jong (966) Arjen Timmer (1307)02 1Partij
 John van den Borst (1340) Coen Bommel (1218)11 10Partij
 Kees Thijssen (1476) Mark Sanders (1225)11 6Partij
 Simon Harmsma (1224) Peter Hoogteijling (1328)11 4Partij
 Pieter Steijlen (1434) Henk Klarenbeek (1414)20 5Partij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.