Gehavend Denk en zet verliest klassieker nipt

Met drie invallers moest Denk en Zet aantreden in de klassieker tegen VBI Huissen. Simon Harmsma neemt deel aan het WK jeugd in Wit-Rusland, en vader Tjeerd is mee als begeleider. Ook Evgeni Watoetin is bij dit WK, maar dan als coach van Polen. VBI Huissen trok uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil (9-11) aan het langste eind.

Paul Oudshoorn opende de score met een remise tegen Johan Krajenbrink na een ongebruikelijk speltype. Ook Bassirou Ba hield de stand in een klassieke partij tegen Jasper Lemmen in evenwicht (2-2).
KNDB voorzitter Ebbo de Jong mocht zijn debuut maken in de ereklasse. Hij kreeg niemand minder dan topgrootmeester Gérard Jansen tegenover zich. De Jong kwam goed uit de opening, maar door één mindere zet kon Jansen alle cruciale velden onder controle krijgen en zo de partij naar zich toe trekken (2-4).Kees Thijssen trok de stand meteen weer gelijk. Tegen Geert van Aalten ging Thijssen omsingelen, en dat leek weinig succesvol. Tot Van Aalten een bok schoot en vrijwel direct kon opgeven (4-4)

Jean-Marc Ndjofang zat tegen Fred de Koning en kreeg een duidelijke winstopdracht. Echter hield De Koning het keurig droog in klassieke spelbeelden (5-5).
Invaller Henk Ruesink speelde tegen oud-clubgenoot Wouter Ludwig. In een flankcentrumaanval, leek Ruesink niet minder te staan. Echter in een spannende stand liep hij in een lichte combinatie en stond Denk en Zet weer op achterstand (5-7).
Pim Meurs moest het opnemen tegen veelvuldig Nederlands Kampioen Alexander Baljakin. Vanuit een opening met hoge randschijf leek Meurs het beste van het spel te hebben. Door minder secuur spel kon hij het zijn opponent helaas niet echt moeilijk maken (6-8)

Dik de Voogd nam eenmalig weer plaats achter het dambord. Hij zat tegen de degelijke Jos Stokkel, die duidelijk spannend spel wilde. De Voogd speelde op het scherpst van de snede en leek vanuit het middenspel strategisch voordeel krijgen. Het was echter onvoldoende voor winstkansen (7-9).
Vlad Valiuk zat tegenover topper Guntis Valneris en ging er vol in met een centrumstand en flankaanval. De stand oogde wat krom en Valneris leek de betere positie te hebben. Valneris stuurde echter aan op een eindspel dat zeer slecht voor hem was, maar nog nipt remise (8-10).
Pieter Steijlen had Joost Hendriksen als opponent. Die overspeelde hij met een ongebruikelijke sterke Roozenburgaanval. Over zijn 17e zet moest Steijlen erg lang nadenken en hij kwam daardoor in tijdnood. Na een decorwisseling had Hendriksen zelfs het beste van het spel. Steijlen kon niet meer dan een punt veilig stellen. (9-11).

Een teleurstellend resultaat, en met minder invallers was er wellicht meer mogelijk geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.