Gelijkspel Denk en Zet

Na de hele middag tegen een achterstand aangekeken te hebben wist Denk en Zet nog nipt een 10-10 uit het vuur te slepen tegen 020.

Na een snelle remise van de grootmeesters Alexander Boulatov en Alexander Getmanski kwam Denk en Zet met 1-5 achter door nederlagen van Pieter Steijlen en Björn Winkel. Steijlen koos tegen grootmeester Paul Oudshoorn voor flankspel dat werd omgezet in een Partie Bonnard. In een al moeilijke stand was een combinatie beslissend. Winkel kwam tegen vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen in positionele problemen. Met een podkova liet Thijssen de stand vastlopen.

Met vijf remises op rij bleef de stand in het voordeel van 020. Thijs Vreugdenhil Sven Winkel, Boudewijn Derkx, Evgeni Watoetin en Vlad Valiuk hadden allen het betere van het spel, maar onvoldoende voordeel voor de winst.

Het slotoffensief bracht Denk en Zet toch nog op gelijke hoogte. Pim Meurs speelde een hoogstaande partij tegen topgrootmeester Jean-Marc Ndjofang. De stand van Ndjofang, veelvoudig Afrikaans kampioen en twee keer vice wereldkampioen, werd vakkundig omsingeld. Met een mooi offer, gevolgd door een combinatie naar dam werd de partij beslist.

Tjeerd Harmsma moest lang werken tegen grootmeester Johan Bastiaannet. Via klassiek spel kreeg Harmsma voordeel. Het duurde bijna vijf uur voordat Bastiaannet capituleerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.