Gerard Kramer wint NK dammen voor welpen

In het Pinksterweekend is de Daltonschool in Culemborg het centrum van het Nederlandse jeugddammen. Twee nationale jeugddamkampioenschappen worden dan hier verspeeld.

De top 20 van de Nederlandse welpen streden zaterdag om de hoogste eer. Na negen ronden stond Gerard Kramer uit Groningen ruim bovenaan. Hij mag zich daarom de opvolger noemen van Culemborger Simon Harmsma.

De wedstrijd was lang een strijd tussen Gerard en Roland Kreeft uit Ruinen. Gerard speelde al in de tweede ronde zijn enige remise tegen Timon van Liere uit Wageningen. Roland won tot en met de vierde ronde alles, waarna deze twee toppers elkaar mochten bestrijden in ronde vijf. Lang leek de onderlinge wedstrijd in remise te eindigen. Roland kreeg echter problemen met zijn tijdverbruik en dat werd hem fataal. Gerard nam zo de koppositie over en wist deze fier vast te houden door ook al zijn andere wedstrijden te winnen.

Ook Roland ging goed door met scoren. Hij moest alleen in de laatste ronde nog een remise toestaan tegen het Wageningse talent Marjory Feyt. Heerlenaar Melvin Koullen kwam met drie punten minder dan Roland op de derde plaats over de streep. Melvin verloor van de twee koplopers, speelde twee keer remise en won de vijf overige wedstrijden. Weer twee punten achter Melvin was het dringen om de vierde plaats met zes spelers op 10 punten. Marjory had van die groep de meeste weerstandspunten en eindigde zo als vierde.

Culemborger Albert Cramer wist zich zoals verwacht niet te mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Met één overwinning en drie remises eindigde hij op een keurige 18e plaats. Na afloop mocht Simon Harmsma, de kampioen van 2015, de prijzen uitreiken. Hij werd daarbij geassisteerd door Pinky, de levensgrote Pinguïn mascotte van het Nederlandse jeugddammen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.