Goede winst DeZ 1 in Arnhem

Denk en Zet Culemborg heeft redelijk makkelijk gewonnen van CTD Arnhem.
Beide teams speelden met invallers. Bij DenZ ontbraken Pim Meurs en Uladzislau Valjuk, bij CTD was Bart Terwel nog op vakantie.
Solide remises waren er van Tjeerd Harmsma (tegen Rik Twilhaar), Bassirou Ba (tegen Peter Kort), Evgeni Watoetin (tegen Thijs Gerritsen). John van den Borst kwam ook tot remise tegen Niek Smeitink maar dat kwam wat moeizamer tot stand.

Ebbo de Jong moest het opnemen tegen de Arnhemse kopman Frerik Andriessen en speelde een prima klassieke partij en ruilde precies op het goede moment naar de rand. Daarna overzag hij echter een finesse en kon direct opgeven.

Verder louter goede winstpartijen.
Pieter Steijlen via een omsingeling tegen Joost Hooijberg. In de kritieke stand was er een prachtig offer van Pieter waardoor Hooijberg positioneel werd weggespeeld.
Vlak na de opening kwam Kees Thijssen tegen Hin Wong met een ijzersterke opstoot die 12 zetten later in schijfwinst resulteerde (en later partijwinst).

Paul Oudshoorn zette Henk Grotenhuis vast en toen die het niet op zijn best speelde kon Paul schijfwinst forceren. Het eindspel was leuk uit na een dubbeloffer.
Jean Marc Ndjofang moest nauwkeurig spelen tegen Leo Aliar. Toen Leo eenmaal naar de rand ging werd de druk opgevoerd en de linker vleugel van Aliar opgeblazen.

Spannend was het zeker ook bij de partij tussen Simon Harmsma en Erik van de Weerdhof. Wederzijds flankspel en continu tijdnood voor de Arnhemmer. Uiteindelijk komt er een afwikkeling waarin Simon tijdelijk een schijf offert om die terug te winnen met positioneel voordeel. Op dat kritieke moment ging Erik in de fout en gaf pardoes meerdere schijven weg.

Een mooie, terechte overwinning.
In de volgende ronde gaat het ongetwijfeld niet zo makkelijk tegen de koploper van Stigt Thans uit Schiedam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.